Cum sa-ti recuperezi dorinta de a face lucruri

Exista diferite circumstante inainte de care ne putem simti mai putin receptivi la planuri si proiecte. In multe ocazii, aceasta stare emotionala este rezultatul unei etape anterioare de exces de activitate care a condus persoana la epuizare fizica si psihica. In alte ocazii, acest disconfort poate fi asociat cu tristete profunda. Dezamagirea unui esec sau frangerea inimii sunt stari emotionale care pot fi asociate cu aceasta situatie personala. 

Cum sa-ti recuperezi dorinta de a face lucruri dupa o rupere de inima

O experienta de sfasiere de inima este una care atinge inima indeaproape. Durerea slabeste persoana care sufera aceasta experienta. Din acest motiv, simti ca nu ai aceeasi dorinta ca inainte de a intreprinde activitati noi. Ce sa faci atunci?

  1. Practicati automotivarea. Unul dintre cele mai importante aspecte ale intreruperii acestui ciclu de negativitate este intelegerea faptului ca motivatia pentru un plan nu este intotdeauna la inceputul actiunii. In multe momente, este consecinta a fi facut un plan. Cu alte cuvinte, chiar daca preferi sa stai acasa din start, gandeste-te ca pur si simplu te vei simti mai bine daca iesi la plimbare, mergi la film, intalnesti prieteni sau incepi un nou proiect personal.
  2. Apatia atrage apatia. Acesta este unul dintre motivele pentru care lenea care dureaza in timp nu produce odihna, ci mai degraba mai multa oboseala. Produce o stare de letargie. Dimpotriva, atunci cand rupi acea inertie si iti conectezi mintea si decizia cu o actiune concreta, generezi inceputul unui nou obicei dupa ce ai rupt dinamica senzatiilor anterioare.
  3. Alege o activitate care iti place, acel hobby pe care l-ai iubit mereu dar pe care nu l-ai mai practicat de mult sau, pur si simplu, acesta poate fi si un moment bun pentru a urma un curs pe un subiect nou. De asemenea, puteti face o excursie, chiar si pentru un weekend, catre o destinatie din apropierea casei dvs. O calatorie este un punct de ancorare important pentru a marca un punct de cotitura fata de rutina zilnica.
  4. Ajustati-va asteptarile. Trairea unei experiente noi, intalnirea cu oameni noi, plecarea de acasa pentru un timp sau oferirea oportunitatii de a trai in prezent sunt motive foarte valoroase pentru a intreprinde o noua activitate. Totusi, luati aceste rezolutii ca pe o dorinta ca, pentru ca ele sa fie posibile, trebuie sa va oferiti oportunitatea de a le incerca. Principala asteptare in acest moment este sa spargem inertia inactivitatii. Acesta este pasul final.
  5. Acordati-va un termen limita. Exista date specifice care pot fi semnificative in calendar pentru a marca inceputul unui nou ciclu. De exemplu, inceputul unui nou sezon, ziua ta de nastere, orice zi de luni sau inceputul unei noi luni.

Cum sa-ti recuperezi dorinta de a face lucruri dupa un esec

Unele esecuri slabesc vointa care este protejata de o carapace care il conduce pe protagonist sa se pozitioneze intr-o zona de confort previzibila. Cand o dezamagire produce durere, presupune moartea unei iluzii anterioare. In acest fel, persoana poate trai o perioada de doliu interior. Cum sa-ti recuperezi iluzia de a face lucruri dupa un esec?

  1. Gaseste timp in fiecare zi sa te concentrezi pe ceva ce iti place, o activitate care sa-ti ia mintea de la orice griji. De exemplu, daca iti place sa citesti, bucura-te de povestile bune. Placerea emotionala este unul dintre cele mai importante ingrediente din reteta fericirii. Din acest motiv, aceste momente iti alimenteaza motivatia de a face lucruri noi.
  2. Analizati motivul acestei situatii de stagnare. In acest moment, nu este important doar sa identifici situatia specifica, ci si dialogul tau interior bazat pe acel fapt, adica pe interpretarea pe care ai dat-o acelei realitati. Pentru ca in acest plan rezida adevaratul blocaj. Poate ca acesta este un moment bun pentru a genera ganduri alternative in jurul acestei probleme. Schimbati acele idei negative si limitative pentru alte reflectari ale unei mentalitati de crestere.
  3. Nu te scuze. Pur si simplu stabileste-ti un obiectiv simplu, care este aproape in timp. In acest fel, depasiti acea stare emotionala anterioara. Primul pas este cel mai dificil, dar din acel moment totul curge. De asemenea, impartaseste-ti scopul cu alte persoane din mediul tau cel mai apropiat. Astfel, experimentezi acel efect contagios pe care il simti atunci cand primesti feedback pozitiv de la alti oameni care sunt multumiti de propriile tale iluzii.
  4. Incepe azi. Cand o persoana se confrunta cu o perioada de dezamagire din cauza unui esec, ea are tendinta de a crede ca orice alt moment in viitor este mai bine decat acesta pentru a lua o noua actiune. Schimba acest gand. Cel mai bun moment pentru a te bucura de viata este astazi. Ce ai de gand sa faci astazi in beneficiul propriei tale stari de bine? Si ce ai de gand sa faci pentru ca pasul pe care il faci astazi sa te apropie de locul in care vrei sa fii maine?
  5. procesul de coaching . Aceasta experienta este semnificativa la nivel personal deoarece, prin intrebarile puternice ale coach-ului, clientul se adanceste in sine si devine constient de modul in care are puterea de a proiecta schimbari semnificative in viata sa pe baza unor decizii specifice. Unul dintre riscurile de apatie care apare in urma unui esec care a dus la stagnare este acela ca persoana se incurca in planul teoretic, dar face cu greu pasul spre planul de actiune. Un proces de coaching este o initiativa pozitiva de a limita aceste decizii in realitate. Asa cum dupa vacanta de vara este indicat sa reluati rutina treptat, la aceasta ora, puteti defini si un plan de actiune care merge de la mai putin la mai mult ca intensitate.

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare