Ce este algidol si pentru ce se utilizeaza?

Elaborarea cu proceduri stiintifice a formulelor farmaceutice pentru tratarea simptomelor unor patologii dureroase, se realizeaza pentru a garanta succesul tratamentului si imbunatatirea calitatii vietii pacientului.

Este cazul algidolului, un medicament creat de stiinta medicala si industria farmaceutica pentru a atenua efectele negative ale simptomelor bolilor invalidante. 

In articolul urmator, vom descrie proprietatile algidolului, cele mai importante caracteristici ale acestuia si va vom spune in ce situatii va poate prescrie medicul dumneavoastra.

Ce este algidol?

Algidol este un medicament sintetic folosit pentru ameliorarea durerii la nivelul sistemului musculo-scheletic, in special la nivelul articulatiilor. Acest medicament are ca ingredient activ ibuprofen, un compus chimic antiinflamator nesteroidian (AINS) a carui actiune este analgezica, antitermica si antiinflamatoare. (1) 

Mecanismul sau de actiune consta in inhibarea prostaglandinelor care provoaca aparitia febrei, durerii si inflamatiei. Acest medicament este prezentat in capsule de gelatina moale de 600 mg si doza uzuala recomandata se face la copii si adulti cu varsta peste 12 ani conform urmatoarelor:

 • Pentru tratamentul artritei reumatoide, osteoartritei, artritei psoriazice, spondilitei anchilozante si gutei acute: Luati 1 capsula de trei sau patru ori pe zi, cu apa.
 • Poliartrita reumatoida juvenila: Luati o doza de 30 pana la 40 mg/kg/zi impartita oral cu apa.
 • Tulburari reumatismale non-articulare: Luati o capsula de 600 mg la fiecare 6 pana la 8 ore, in functie de rezultatele analgezice ale pacientului.
 • In cazuri de entorsa sau incordare musculara: Luati o doza de o capsula la fiecare 4 pana la 6 ore, in functie de raspunsul pacientului.

Important: Nu depasiti doza indicata de medicul dumneavoastra, pentru a evita episoadele de supradozaj si consecintele acestuia.

Pentru ce se foloseste algidol?

Dupa cum am mentionat anterior, algidolul este un medicament cu proprietati analgezice , antitermale si antiinflamatorii, indicat in urmatoarele cazuri:

1. Durerea 

Bolile osteoarticulare la persoanele in varsta sau la cei care sufera de patologii invalidante, manifesta ca simptom principal durerea care apare in patologii precum artrita reumatoida, osteoartrita, artrita psoriazica, spondilita anchilozanta si guta acuta.

De asemenea, este indicat in durerile din entorse, incordari musculare, tendinite, bursite si dureri de spate.

Trebuie sa stiti: Unele studii clinice efectuate arata eficacitatea algidolului (ibuprofen) in tratamentul durerii cauzate de osteoartrita. (Doua)

2. Febra

Febra este o stare anormala a temperaturii corpului, al carei nivel este peste 38 °C si este prezentata ca un semnal de aparare si alarma din partea sistemului imunitar. 

Nota: Anumite articole stiintifice descriu eficienta medicamentelor, cum ar fi algidol (ibuprofen), in a ajuta la scaderea temperaturii corpului cauzata de febra. (3)

Algidol Efecte secundare

Tratamentul cu algidol poate provoca unele dintre urmatoarele reactii adverse la anumiti pacienti :

 • Reactii alergice la componentele algidolului.
 • Greata, varsaturi, dureri de cap, indigestie si dureri abdominale.
 • Somnolenta si crize de astm.
 • Daca luati aspirina, aceasta poate reduce eficacitatea algidolului (ibuprofenului) sau a altor medicamente, cum ar fi anticoagulantele orale, astfel incat starea de coagulare a sangelui trebuie monitorizata.

Important: Daca in timpul tratamentului cu algidol, observati aparitia oricaruia dintre aceste simptome sau altele nementionate in aceasta lista, intrerupeti utilizarea si consultati medicul dumneavoastra.

Contraindicatii pentru algidol

Tratamentul cu acest medicament este contraindicat in urmatoarele cazuri:

 • La pacientii cu hipersensibilitate la algidol sau la oricare dintre componentele acestuia.
 • Insuficienta hepatica sau renala.
 • La pacientii cu tulburari gastro-intestinale, cum ar fi sangerarea, deoarece poate provoca anemie si, de asemenea, poate creste riscul de afectare a mucoasei gastrointestinale 
 • La femei in timpul sarcinii sau alaptarii.
 • In timpul consumului de alcool sau substante interzise.
 • Daca luati alte medicamente, trebuie sa va informati medicul, deoarece combinatia cu algidol (ibuprofen) poate provoca interactiuni daunatoare.
 • La copiii cu varsta sub 12 ani, deoarece siguranta sa la aceasta populatie nu a fost studiata.

Trebuie sa stiti: Inainte de a incepe tratamentul cu algidol, este indicat sa va revizuiti istoricul medical impreuna cu medicul dumneavoastra, pentru a evalua fezabilitatea acestuia.

Concluzii cheie

 • Algidol este un medicament sintetic folosit pentru a calma durerile articulare si pentru a controla febra. 
 • Ingredientul sau activ este ibuprofenul, un medicament cu proprietati analgezice, antipiretice si antiinflamatorii. 
 • Acest medicament este utilizat pentru a calma durerea si inflamatia in afectiuni precum artrita reumatoida, osteoartrita, artrita psoriazica, spondilita anchilozanta si guta acuta.
 • Administrarea acestui medicament trebuie supravegheata de un medic specialist.

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare