Adevarul despre relatiile sporadice

Tipurile de relatii pe care doua persoane le pot stabili sunt multiple. Trebuie sa plecam de la ideea ca o relatie sporadica nu este nici buna, nici rea , este pur si simplu o modalitate de a mentine contactul cu cineva care poate fi extrem de imbogatitor sau, dimpotriva, devine o relatie care provoaca disconfort sau chiar suferinta. Ce se afla in spatele relatiilor sporadice?

Exista multe mituri si stereotipuri legate de aceste relatii sporadice , ideale pentru unii si inexplicabile pentru altii. Respect, incredere, dragoste, prietenie, sex… acestea sunt cateva dintre ingredientele esentiale pentru ca o potrivire perfecta sa fie produsa si pentru ca relatia sa functioneze. Si aceste ingrediente pot fi prezente nu doar intr-o relatie stabila, ci si intr-una care se bazeaza pe impartasirea doar a anumitor momente.

Secretul pentru ca o relatie sporadica sa aiba succes este ca cele doua persoane implicate au asteptari similare. Insecuritatile din cuplu nu-si au locul in acest tip de relatie, asa ca trebuie sa fie clar de la inceput ce tip de relatie doriti sa stabiliti, pentru ca problema apare atunci cand unul dintre cei doi, in adancul sufletului, isi doreste acea relatie, cu ocazional intalniri, devine ceva stabil.

Cei buni si rele din relatiile sporadice

Daca mentii sau incepi o relatie sporadica , este convenabil sa faci un exercitiu de autoanaliza pentru a evalua situatia si a fi clar daca este ceea ce iti doresti cu adevarat. Acestea sunt avantajele si dezavantajele pe care le poti gasi intr-o relatie sporadica  si de care ar trebui sa tii cont inainte de a lua o decizie.

Orice relatie cu o alta persoana declanseaza o reactie emotionala

Intrebarea cheie este ce emotii provoaca aceasta relatie in tine? Daca impactul emotional este pozitiv (ma simt bine, sunt incantat sa revad acea persoana, impartasim momente care ma umplu de energie…) grozav!, dar daca reactia se traduce prin reprosuri si/sau sentimente de vinovatie.. ceva nu este, merge asa cum ar trebui. Aceasta este cheia  succesului unei relatii sporadice  sa tii cont atat de persoanele pe care le cauti, cat si de care iti doresti acelasi lucru.

Libertate

Este unul dintre principalele stimulente pe care multe persoane le gasesc pentru a mentine relatii sporadice . Uneori, aceasta libertate ascunde teama de a-si stabili un angajament sau de a-si asuma responsabilitati, dar alteori este pur si simplu o decizie personala, un mod de a trai emotii si sentimente care le permit sa-si mentina independenta.

Umple anumite goluri

Aceasta este o problema sensibila, deoarece o relatie sporadica poate fi un mare stimul in anumite situatii , dar poate deveni si daunatoare unei persoane care incearca sa umple deficiente emotionale sau de alta natura, cum ar fi stima de sine, si care poate sa nu reuseasca cu acea relatie. . Daca in adancul tau iti doresti cineva cu care sa-ti impartasesti viata, chiar si formand o familie, dar nu o poti gasi, poti apela la relatii sporadice ca refugiu special sau cu speranta ca va deveni ceva stabil. . In acest caz, ne confruntam cu unul dintre dezavantajele relatiilor sporadice deoarece riscul aparitiei frustrarii si a dezamagirii este foarte mare si relatia trecatoare va inceta sa mai fie o experienta pozitiva.

Dau si primesc

Echilibrul este cheia pentru ca o relatie sporadica sa fie satisfacatoare pentru ambii . Faptul ca fiecare vrea sa-si mentina libertatea si independenta nu inseamna ca nu exista o dedicare totala in timpul pe care il impartasesti. O relatie sporadica nu este legata exclusiv de o intalnire sexuala. In ea mai poate fi companie, intelegere, iluzie, sprijin reciproc… daca se intampla asta, ce este in neregula?

Acestea sunt principalele  puncte forte si puncte slabe ale relatiilor sporadice  asa ca acum stii tot ce ar trebui sa tii cont inainte de a incepe o aventura cu aceste caracteristici pentru a nu suferi.

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare