Exercitii pentru cifoza care te ajuta sa corectezi postura

Trebuie sa avem grija de curbura coloanei noastre, deoarece o distributie corecta a fortelor este esentiala pentru a evita numeroase afectiuni si patologii. Sa vedem cum sa ajutam la tratarea unui caz frecvent: cresterea cifozei toracice.

Curbura coloanei noastre este complexa si depinde de diferite structuri care o mentin in loc. Daca observam ca gatul nostru iese prea mult inainte sau ca incepe sa apara o mica cocoasa, este important sa facem exercitii pentru cifoza care sa ne ajute sa mentinem curburele pe loc.

Cifoza si lordoza

Primul lucru de inteles pe acest subiect este sensul acestor doua cuvinte. Pe de o parte, cifozele sunt curburele formate de vertebrele dorsale si sacrul . Deoarece curbura sacra este o problema la un numar mic de oameni, cuvantul „cifoza” este in general folosit pentru a se referi la curbura dorsala.

Pe de alta parte, lordozele sunt curburele formate de vertebrele cervicale si lombare . Aceste doua tipuri de curbura dau forma anatomica naturala coloanei noastre vertebrale.

Cu toate acestea, atunci cand curbele sunt iesite din comun, pot duce la aparitia mai multor afectiuni:

  • Hipercifoza si hiperlordoza : Cand curbele sunt accentuate prea mult.
  • Spate plat sau rectificarea curburelor : Cand unghiul curburelor este redus.
  • Scolioza : Cand curburele sunt modificate in plan frontal. Adica se abat in lateral.

Fiecare dintre aceste trei patologii va prezenta o varietate de simptome, inclusiv afectiuni musculare, uzura vertebrelor si hernia de disc , printre altele. Una dintre principalele cauze ale acestor probleme este un dezechilibru muscular, adesea cauzat de o postura necorespunzatoare.

Adica adoptam posturi incorecte in ziua noastra, muschii lucreaza intr-un mod nenatural si asta ajunge sa impinga sau sa intinda vertebrele, care la randul lor modifica curbele coloanei.

Exercitii pentru cifoza toracica

Deoarece este un exemplu foarte comun de patologie a coloanei vertebrale, ne vom concentra pe cifoza dorsala. O mare parte din vina pentru cresterea hipercifozei revine progresului tehnologiei , deoarece aceasta patologie este adesea asociata cu sedinta incorect.

Asadar, activitati precum starea in fata computerului, asezarea prost pe canapea jucand la consola de jocuri video sau oriunde concentrate pe telefonul mobil vor avea un impact negativ in acest sens.

Partea buna este ca se poate corecta daca observam ca incepem sa avem disconfort sau rudele ne atrag atentia ca capul nostru este prea departe; Studiile au aratat ca exercitiile musculare paravertebrale, de exemplu, imbunatatesc hipercifoza . Sa ne uitam la cateva locuri de munca specifice care ne ajuta sa ne imbunatatim postura:

Exercitii pentru coloana vertebrala

Mersul pe jos, ca in multe alte cazuri, este cel mai simplu si mai eficient mod de a mentine tonusul muscular paravertebral adecvat. Aceasta musculatura este cea care ne ridica coloana vertebrala, motiv pentru care o fortam sa functioneze fara probleme si in mod constant oricand stam in picioare.

Un alt exercitiu usor pe care il putem efectua este deadliftul. Cu picioarele departate la latimea umerilor, inclinam trunchiul inainte in timp ce indoim usor genunchii, fara a depasi o linie verticala trasa din picioare, si revenim la pozitia initiala.

Spatele trebuie mentinut drept pe toata durata miscarii, iar noi putem cobori si urca cu viteze diferite pentru a modifica dificultatea exercitiului.

O a treia optiune este urmatoarea: intinsi cu fata in jos, ne ridicam partea superioara a corpului la cativa centimetri de sol , tinand picioarele si picioarele pe sol si ne coboram usor. Adica clasicele „spinals”, care se pot face si pe un element precum fitballul , asa cum se arata in imagine.

Vom modifica dificultatea acestui exercitiu prin schimbarea pozitiei bratelor noastre. Pe langa corpul nostru va fi mai usor, intins pe orizontala va fi mai complicat, iar intins inainte va fi si mai mult. Exercitiile care ne antreneaza muschii de baza vor contribui, de asemenea, in mod pozitiv.

Intinderea

Pe langa intarirea spatelui corpului, putem ajuta si prin intinderea fata. Astfel, intinderea muschilor pectorali si abdominali ne va ajuta pentru ca muschii din fata sa nu ne traga coloana in fata.

Din motive anatomice, se va recomanda si intinderea muschilor ischio-coardei; daca este scurtat, ne va trage pelvisul inapoi, ceea ce va rectifica curbura lombara si ne va obliga sa compensam prin cresterea curburii dorsale.

Posturilor

Acest punct este cel mai critic, desi nu este un exercitiu in sensul traditional al cuvantului. Trebuie sa invatam sa stam, sa ne culcam si sa ne miscam in modul corect . Daca nu facem asta, vom pierde toata munca pe care o facem cu exercitiile de cifoza.

Pe scurt, tine mereu cont de postura, mergi la plimbare si intinde partea din fata a corpului . Daca desfasurati aceste actiuni cu daruire si perseverenta, coloana vertebrala va va multumi!

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare