Cum sa-ti faci partenerul sa se simta iubit?

Dragostea este una dintre cele mai frumoase emotii pe care le poate experimenta fiinta umana. Si a avea o persoana cu care sa impartasesti acest sentiment reciproc este un privilegiu. Cu toate acestea, uneori ne lasam purtati de rutina si neglijam o iubire pe care o luam de buna . Daca vrei sa afli cateva chei pentru a-ti face partenerul sa se simta iubit, continua sa citesti.

Cand intalnim pe cineva si ne indragostim, simtim ca am gasit cea mai mare implinire. Ne bucuram de compania ta, de conversatia ta si de manifestarile tale de afectiune. Pretuim fiecare moment alaturi de tine si ne simtim norocosi sa fim partenerul tau.

Dar, odata cu trecerea timpului, este obisnuit ca acea euforie initiala sa se diminueze. Acesta este un proces natural si sanatos in cadrul relatiilor, indragostirea face loc unei iubiri mai solide si mai mature. Ceea ce se intampla, uneori, este ca unul dintre membri se lasa purtat de rutina si uita sa pretuiasca ceea ce contribuie celalalt.

Dragostea incepe cu tine

Primul concept despre care trebuie sa fim clari este ca un partener nu este acolo pentru a ne oferi dragostea pe care noi insine nu ne-o oferim. Este responsabilitatea fiecaruia sa aiba grija de persoana sa, sa-si imbunatateasca stima de sine si sa-si vindece propriile rani. Incarcarea partenerului cu responsabilitatea de a ne face fericiti nu este o abordare buna.

Partenerul tau nu este responsabil sa-ti umple golurile, sa te faca sa te simti important . Acea sarcina revine, in primul rand, tie. Cand avem astfel de asteptari, relatia poate cadea intr-o dinamica nesanatoasa. Putem ajunge sa cerem in mod constant partenerului nostru si sa nu fim niciodata multumiti. Din moment ce iubirea pe care incercam sa o gasim este a noastra.

In acelasi mod, nu este posibil sa iubesti daca nu te iubesti pe tine insuti. Daca nu te consideri demn de iubire, s-ar putea sa-ti sabotezi propria relatie. Daca ti-e frica sa te arati vulnerabil fata de cealalta persoana, trebuie sa faci o treaba interioara. Dragostea adevarata este posibila doar atunci cand esti in pace cu tine insuti. Nu este potrivit sa-l folosim pe celalalt ca proiectie a fricilor sau nevoilor noastre.

Cum sa-ti faci partenerul sa se simta iubit?

Pasiune, intimitate si angajament

Conform teoriei lui Sternberg, dragostea „perfecta” este formata din trei elemente principale: pasiune, intimitate si angajament . Daca dorim ca partenerul nostru sa se simta iubit, va trebui sa avem grija de fiecare dintre aceste componente in viata noastra de zi cu zi.

  • Pentru a avea grija de pasiune in cuplu, trebuie sa gasim momente pentru ea in viata noastra aglomerata. Manifestarile fizice de afectiune de zi cu zi sunt importante pentru a mentine legatura. Sarutul inainte de culcare sau cand ajungi acasa de la serviciu. In plus, este necesar sa facem un efort pentru a mentine vie dorinta, incercand sa inovam si sa multumim partenerului nostru.
  • Intimitatea este cultivata prin manifestarea interesului si preocuparii pentru bunastarea celuilalt. Si sa fii disponibil din punct de vedere emotional sa te deschizi fata de el. Impartaseste griji si bucurii, asculta, sfatuieste. Pe scurt, pentru a fi locul sigur pentru partenerul nostru.
  • Angajamentul este sa stii ca in unele zile partenerul tau va fi la 10% si tu va trebui sa fii la 90%. Si asta e in regula, pentru ca alteori va fi invers. Angajamentul este alegerea de a arata celuilalt ca veti ramane impreuna in ciuda adversitatii. 

Asertivitate si respect

Ultimul punct de care trebuie sa tii cont pentru a-ti face partenerul sa se simta iubit este respectul. Acest lucru trebuie sa prevaleze asupra tuturor si in orice imprejurare. Trebuie sa-l respectati pe celalalt ca fiinta umana si ca cuplu. Aceasta inseamna sa nu-l ataci verbal sau fizic, sa nu folosesti tacerea ca pedeapsa, sa nu-ti scoti frustrarile pe celalalt.

Pentru aceasta, este esential sa lucrezi la asertivitate. Cu totii trebuie sa invatam sa comunicam intr-un mod constructiv, iubitor si respectuos. Trebuie sa fim capabili sa ascultam, sa intrebam si sa stabilim limite fara sa-l daunam pe celalalt.

Sa ne amintim ca partenerul nostru este aliatul nostru, niciodata inamicul nostru. Sa ne amintim ca sa-l avem alaturi este un dar si sa ne simtim recunoscatori pentru prezenta lui. Dar, mai presus de toate, sa nu uitam niciodata sa avem grija de legatura in oricare dintre fatetele ei. Nu o luati niciodata pe cealalta persoana de la sine inteles.

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare