Forma Mainii si importanta ei in Ghicitul in Palma

Ghicitul in palma sau chiromantia reprezinta arta de a citi viitorul din palma prin interpretarea a tot ce inseamna forma mainii. Aceasta traditie provine din Polonia si se gaseste in prezent in toata lumea, castigand din ce in ce mai mult teren in fata pasionatilor de inedit si ezoterism. Primele dovezi ale acestei indeletniciri provin insa dinaintea erei noastre, marturiile scrise sugerand ca chiromantia era folosita in scopuri terapeutice.

Se crede ca ghicitul in palma isi are originile in India, in astrologie, I ching si cititorii in viitor rromi. Conform legendelor hinduse, acum cateva mii de ani, un intelept a scris o carte referitoare la chiromantie si aceasta a fost transmisa din generatie in generatie. Din India, arta chiromantiei s-a raspandit in China, Egipt, Tibet, Persia si Europa. De pe drumul Chinei, chiromantia a ajuns si in Grecia, cel mai cunoscut practicant de la inceputul erei noastre fiind Anaxagoras. Ghicitul in palma modern a reusit insa sa combine tehnicile predictive traditionale cu vindecarea holistica, psihologa si metodele alternative de divinatie.

Forma mainii are o importanta deosebita in ceea ce priveste ghicitul in palma, asa cum si fiecare mana are insemnatatea proprie. Se spune ca mana stanga simbolizeaza potentialul omului, deci posibilul sau viitor, in timp ce mana dreapta arata personalitatea si trecutul persoanei. De obicei, mana care li se citeste barbatilor este cea dreapta, iar femeilor li se citeste viitorul in mana stanga. In general, mana aleasa, cu ajutorul careia se citeste viitorul, este lasata la indemana ghicitorului, insa dreptacilor li se citeste in mana dreapta, in timp ce stangacilor li se citeste in mana stanga.

Mana stanga este diferita de cea dreapta in numeroase moduri. In primul rand, mana stanga este controlata de partea dreapta a creierului care se ocupa de intelegerea relatiilor si recunoasterea tiparelor, reflectand interiorul, sufletul si gandirea laterala. Mana stanga reprezinta partea feminina si receptiva a persoanei, fiind considerata parte a dezvoltarii spirituale si personale. In al doilea rand, mana dreapta este controlata de partea stanga a creierului, cea care se ocupa de logica, ratiune si gandire. Aceasta reflecta exteriorul personal, obiectivitatea, educatia, experienta, influenta la nivel social si eul obiectiv. Mana stanga reprezinta gandirea liniara si corespunde partii masculine si extrovertite a creierului.

Forma mainii este esentiala in ghicitul in palma, iar ghicitorii verifica tot felul de elemente ale palmei si gasesc  insemnatatile tuturor liniilor si formelor degetelor si palmei, culoarea pielii si a unghiilor si chiar lungimea acestora. Orice aspect al mainii este unul esential in ceea ce priveste ghicitul in palma pentru ca toate aceste detalii, impreuna, formeaza tabloul pe care ghicitorul trebuie sa il expuna celui care doreste sa ii fie ghicit viitorul in palma.

Conform scolilor moderne de chiromantie, forma mainii este importanta si a fost impartita in zece categorii majore care corespund elementelor si temperamentelor clasice. Fiecare tip de forma  a mainii indica anumite trasaturi de caracter ce corespund tipologiei indicate.

Cele mai comune si utilizate tipuri dupa care se bazeaza forma mainii in chiromantie sunt cele ale elementelor clasice:

Mainile de aer sunt reprezentate prin palme patrate sau dreptunghiulare cu degete lungi si articulatii ale degetelor proeminente, degetul mare este amplasat aproape de baza palmei. Pielea acestui tip de mana este una uscata. De obicei, palma mainii, masurata de la incheietura si pana la incheietura degetelor, are o lungime egala cu lungimea degetelor.

Mainile de foc sunt reprezentate prin forma mainii echilibrate, cu palme dreptunghiulare sau patrate si degete scurte. Pielea este de obicei imbujorata sau roz. Lungimea palmei mainilor de foc de la incheietura mainii la articulatiile degetelor este mai mare decat lungimea degetelor.
Mainile de pamant sunt caracterizate prin palme late si patrate cu degete butucanoase si pielea aspra si groasa de culoare aramie. Lungimea palmei mainilor de pamant este egala cu lungimea degetelor.

Mainele de apa sunt caracterizate de palme mici in forma ovala cu degete conice lungi si flexibile. Lungimea palmei este de obicei mai mica decat latimea sa, insa este la fel de mare ca lungimea degetelor.

Fiecare dintre cele patru tipuri de forma a mainii este esential, insa asta nu este tot. Formei mainii i se adauga si liniile palmelor, calitatea si numarul acestora. Multi chiromanti prefera sa introduca si numarul si calitatea liniilor in analiza formei mainii. Mainile de foc si de aer au mai multe linii mai putin definite, iar cele de pamant si apa au mai putine linii adanci, accentuate.

Forma mainii este esentiala in ghicitul in palma pentru ca ofera informatii concludente si extrem de importante pentru chiromantii care efectueaza aceasta activitate. Oamenii iubesc sa isi afle viitorul, se descopere detalii posibile ale vietii lor viitoare, si fie ca ei cred in ghicitul in palma sau nu, accepta provocarea de a incerca si de a se lasa „cititi in palma” atunci cand au ocazia. Divinatia a ramas una dintre cele mai amuzante si interesante activitati efectuate cu ajutorul unei intregi game de medii printre care si mana umana in care este scris proverbialul destin al fiecaruia.

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare