Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o experienta placuta si plina de satisfactie, una in care te simti sustinut si acceptat de partenerul tau. La inceput, relatiile sunt foarte interesante si uneori chiar magice. Pe masura ce inveti despre partenerul tau, fii constient de comportamente care sunt nesanatoase in relatii.

Cum arata o relatie sanatoasa?

In relatii sanatoase, chiar si cele formate pe un site de matrimoniale, ambii oameni ar trebui sa se simta in siguranta si confortabil sa fie sinceri unul cu celalalt. Relatiile sanatoase sunt inradacinate in egalitate, incredere si respect reciproc, in cazul in care ambii oameni isi respecta valorile si limitele celuilalt. In relatiile nesanatoase, o persoana are putere si control asupra celuilalt. Pot fi gelosi sau posesivi si nu va respecta limitele. Uneori, oamenii nu sunt siguri daca relatia lor este sanatoasa sau nu.

Partenerul tau este foarte critic

Intr-o relatie sanatoasa, partenerul tau ar trebui sa te sprijine si sa accepte cine esti. O persoana care este critica cu tine sau cu persoanele de care iti pasa nu este cineva care te accepta pentru cine esti. Partenerul tau ar trebui sa te accepte exact asa cum esti.

Partenerul tau devine extrem de gelos

Gelozia extrema sau posesivitatea se pot manifesta in limitarea timpului cu prietenii, familia si activitatile pe care obisnuiai sa le faci inainte de a fi intr-o relatie. Gelozia extrema a partenerului tau este cu siguranta un comportament extrem de toxic.

Partenerul tau te verifica constant si vrea sa stie ce faci in orice moment

Apelarea, mesajele si solicitarea de contact constant nu este respectuos si nu este un comportament sanatos intr-o relatie.

Partenerul tau iti consuma mult timp

Asta inseamna ca nu-ti mai vezi prietenii sau nu faci lucruri de care te-ai bucurat inainte. La inceput, poate parea intr-adevar atragator ca partenerul tau vrea sa petreaca atat de mult timp cu tine, dar daca nu mai ai timp pentru prieteni, familie sau alte activitati de care te bucuri, ar putea fi un semn ca partenerul tau nu iti ofera suficient spatiu.

Partenerul tau foloseste vinovatia sau presiunile pentru a face ceea ce isi doreste

Relatiile sanatoase ar trebui sa se bazeze pe egalitate si respect reciproc. Presiunea partenerului dvs. pentru a face ceva ce nu vrea sa faca nu este respectuos pentru dorintele sale. Folosirea unui limbaj de victima este o tactica manipulatoare folosita de abuzatori pentru a avea putere si control asupra victimelor lor.

Partenerul tau are un temperament rau

In timp ce dezacordurile si conflictele sunt o parte a vietii, a fi capabil sa discuti probleme si sa rezolvi conflictele este fundamental pentru a avea o relatie sanatoasa. Tratarea incertitudinii printr-un temperament rau este un semn al tendintelor violente si nu ar trebui ignorat.

Partenerul tau te invinovateste

Suntem responsabili pentru propriile noastre actiuni. Unii oameni nu vor recunoaste niciodata atunci cand gresesc pentru ca vor sa crezi ca sunt superiori. Pentru altii care admit o greseala inseamna a pierde controlul asupra unei situatii. Fii prudent pentru persoanele care refuza sa accepte responsabilitatea pentru ei insisi sau sa reflecte asupra actiunilor lor.

Partenerul tau ia toate deciziile din relatia ta

Relatiile sanatoase sunt parteneriate egale in care ambii oameni ar trebui sa se simta auziti si respectati. Daca o persoana din relatie ia toate deciziile, atunci esti sub control si relatia nu este egala.

Partenerul tau intimideaza sau ameninta

Abuzatorii folosesc puterea si controlul in relatii, si in plus discuta si cu alte persoane de pe chat 202 in paralel. Daca o persoana va intimideaza, acesta este un semn ca este o persoana abuziva. Oamenii abuzivi pot ameninta, de asemenea, sa se raneasca in incercarea de a-si manipula partenerii.

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare