Cand accepti si integrezi polaritatile tale devii tu insuti

Cand accepti si integrezi polaritatile tale devii mai mult TU . Devii autentic si autentic. Intri pe acea cale dreapta care te conduce intotdeauna catre esenta ta cea mai pura. O cale care se naste mereu in tine si se intoarce la tine.

Dar ce intelegem prin polaritati? Polaritatile se refera la capetele aceluiasi continuum . Extreme care sunt opuse unul altuia. Daca unul este lumina, celalalt este umbra. Daca unul este pasivitatea, celalalt este actiunea. Cand unul este lumina, celalalt este intuneric. Vorbim, asadar, de extremele pe care le are acelasi continuum.

La un nivel mai psihologic, exemple ale acestor polaritati putem gasi in urmatoarele cupluri: Tristete-Bucurie, Euforie-Liniste, Extroversie-Introversie, Feminitate-Masculinitate… Sunt sigur ca ati inteles deja ce vreau sa spun si puteti chiar completati singur lista. In plus, este posibil sa fi trait fiecare dintre acele opuse din interiorul tau. Cine nu s-a simtit trist si fericit? Cine nu a fost euforic la un moment dat, in ciuda faptului ca este cineva, in general, calm?

Desi cultura contine o parte din polaritatile tale, ele sunt inca in tine

Polaritatile ne vorbesc despre viata in toata extinderea ei. Ei ne vorbesc despre ce ESTE si ce DA viata. Daca in viata exista asta, va exista si celalalt. Cauti lumina? Iti voi da si eu intuneric. A fi capabil sa vedem aceste polaritati si modul in care suntem influentati de a fi la o extrema sau alta face parte din cresterea noastra personala.

Cultura, norme sociale, mostenire familiala, mandate deghizate… uneori tacerea si maltratarea unei laturi a continuumului, o extrema a cuplului. Dezactiveaza o parte a polaritatii. Ne amputeaza esenta, de multe ori nu o lasam sa creasca. Ca un lastar de iarba care se chinuie sa iasa, dar este mereu taiat. Energia pe care o ocupa dorind sa iasa este total amputata de unealta care taie.

Cu toate acestea… energia este inca acolo. Si daca nu iese natural, va iesi in alte moduri mai putin sanatoase si mai violente . Asta se intampla cu polaritatile noastre. De cate ori te-ai surprins vazandu-te agresiv si ranitor, cand poate imaginea pe care o ai despre tine este aceea a unei persoane calme si rabdatoare. De cate ori ai fost surprins sa te vezi calm si linistit, cand te consideri cineva nervos si usor emotionat de imprejurimile tale.

A ne identifica cu o singura parte a polaritatii inseamna a ne nega autenticitatea

Aceasta este autenticitatea ta, aceasta este adevarata ta autenticitate. Sunteti amandoi extreme. Esti agresivitate si esti delicatete, esti liniste si nervi. Tu esti lumina si esti umbra… In mod normal, ne pozitionam la un capat al continuum-ului, negand cu totala convingere existenta celuilalt capat. „Sunt foarte calm, nu ma enervez niciodata!” „Sunt foarte independent si nu am nevoie de ajutor”.

Si este in acel moment, cand negam o parte din natura noastra, cand o criticam aspru pe cealalta. Daca nu sunt capabil sa accept ceea ce repudiez in mine insumi si ceea ce societatea ma indeamna sa repudiez, il voi vedea si il voi repudi in altii. Dar… nu in mine, pentru ca acel „nu sunt eu”. „Pentru ca sunt foarte calm si nu ma enervez niciodata”. Totusi, cand ii vad pe altii fac asta, fiinta mea fierbe si explodeaza.

Ne identificam cu acele parti de care suntem mandri sau cu acele parti pe care cultura in care traim le intareste. A fi barbat si „a fi feminin” (ceea ce societatea considera a fi feminin) sunt uneori percepute ca ciudate in anumite culturi. Cu toate acestea, in altele este ceva total normal si firesc.

Daca ne insusim ceea ce negam, nu il vom mai proiecta in afara

Odata ce ne recunoastem extremele, ne putem accepta pe noi insine. Cand ne acceptam pe noi insine incetam sa proiectam asupra celuilalt ceea ce nu ne place la noi insine , chiar si atunci cand exista, putem ajunge sa-l intelegem fara a-l judeca . O vom contempla cu calm si fara sa ne simtim stanjeniti. Deoarece nu vom proiecta ceea ce nu ne place la noi, pur si simplu il vom contempla.

„Nu vezi ce esti, ci umbra lui”

-Rabindranath Tagore-

Lucreaza pentru autenticitatea ta, pentru a-ti integra polaritatile. Cu cat te accepti mai mult, cu atat il vei respinge mai putin pe celalalt. Cu cat ai mai putine prejudecati, cu atat vei fi mai liber. Cu cat te accepti mai mult, cu atat poti lucra mai mult cu tine din dragoste pentru a te imbunatati, eliminand nevoia de a proiecta asupra celorlalti ceea ce nu-ti place.

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare