Te afli intr-o relatie de cuplu sanatoasa? Iata cum stii acest lucru

Relațiile reprezintă o parte importantă a unei vieți sănătoase. Cercetările au arătat în mod constant că conexiunile sociale sunt critice atât pentru sănătatea mentală, cât și pentru sănătatea fizică. Persoanele care au relații sănătoase au rezultate mai bune de sănătate, sunt mai susceptibile de a se angaja în comportamente sănătoase și au un risc scăzut de mortalitate.

De exemplu, cercetările au arătat că persoanele aflate în relații romantice sigure au un risc mai scăzut de boală cardiovasculară. Este important să ne amintim că nu există nici un fel de relație perfectă. Fiecare relație are un amestec de caracteristici sănătoase și nesănătoase. Oamenii petrec adesea mult timp vorbind despre cum să observe o relație proastă, dar observa mult mai puțin despre ce anume constituie o relație sănătoasă. Cum puteți știi dacă relația dvs. este sănătoasă și ce puteți face pentru a face o relație de cuplu mai bună?

Intrebari pe care trebuie sa vi le adresati pentru a stii daca va aflati intr-o relatie de cuplu sanatoasa

·       Aveți încredere unul in celalalt?

·       Partenerul se uita mult prea des la filme pentru adulti pe e porno

·       Vă respectați reciproc?

·       Vă sprijiniți interesele și eforturile?

·       Sunteti cinstiti și deschisi unul cu celălalt?

·       Vă puteți menține identitatea individuală?

·       Vorbești despre sentimentele, speranțele, temerile și visele tale?

·       Există egalitate și corectitudine în relația dvs.?

Nevoile fiecărei persoane sunt diferite. De exemplu, unii oameni au nevoi mai mari pentru deschidere și afecțiune decât alții. Într-o relație sănătoasă, fiecare persoană este capabilă să obțină ceea ce are nevoie.

Caracteristicile relațiilor sănătoase

În timp ce toate relațiile sunt diferite, există câteva caracteristici cheie care ajută la diferențierea unei conexiuni interpersonale sănătoase de una nesănătoasă.

Încredere

Încrederea în partenerul dvs. este o componentă cheie a oricărei relații sănătoase. Cercetările sugerează că abilitatea dvs. de a avea încredere în alții este influențată de stilul dvs. de atașament global. Relațiile cu experiență ajută la modelarea așteptărilor pe care le aveți pentru viitoarele relații. Dacă relațiile dvs. anterioare au fost sigure, stabile și de încredere, aveți mai multe șanse să aveți încredere și in viitorii parteneri.

Dacă, totuși, relațiile dvs. anterioare au fost instabile și nedeterminate, este posibil să trebuiască să lucrați la unele probleme de încredere. Încrederea este, de asemenea, stabilită de modul în care partenerii se tratează unul pe altul. Când vedeți că partenerul dvs. vă tratează bine, este de încredere și va fi acolo când aveți nevoie de el, este mai probabil să dezvoltați această încredere.

După cum crește încrederea, relația devine o mare sursă de confort și securitate. Dacă simțiți că trebuie să ascundeți lucrurile de partenerul dvs., ar putea fi pentru că nu aveți această încredere esențială.

Deschidere și onestitate

Ar trebui să puteți simți că puteți fi într-o relație sănătoasă. În timp ce toate cuplurile au diferite niveluri de deschidere și auto-dezvăluire, nu ar trebui să simțiți că trebuie să ascundeți aspecte ale dvs. sau să vă schimbați cine sunteți. Fiind deschis și cinstit unul cu celălalt nu numai că vă ajută să vă simțiți mai conectați ca un cuplu, dar ajută și la încurajarea încrederii.

Auto-dezvăluirea se referă la ceea ce sunteți dispus să împărtășiți cu o altă persoană. De-a lungul timpului, deoarece intimitatea unei relații crește, partenerii încep să dezvăluie mai multe dintre gândurile, opiniile, credințele, interesele și amintirile unii altora. Pentru a afla mai multe despre relatiile toxice si cele sanatoase, intre pe libertatea.ro.

Articolul precedentCrezi in soarta?
Articolul următorCe este un oftat?

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare