Interpretarea viselor: ce inseamna visele?

In timp ce multe teorii exista pentru a explica de ce visam , nimeni nu isi intelege pe deplin scopul, cu atat mai putin cum sa interpretam sensul viselor. Visele pot fi misterioase, dar intelegerea sensului viselor noastre poate fi absolut neplacuta.

Continutul visurilor noastre se poate schimba brusc, prezinta elemente bizare sau ne poate inspaimanta cu imagini terifiante. Faptul ca visele pot fi atat de bogate si convingatoare este ceea ce ii determina pe multi sa creada ca trebuie sa existe un sens pentru visele noastre. Vezi dictionar de vise bun.

Care Este Sensul Unui Vis?

Visele sunt facute dintr-o serie de ganduri, imagini si senzatii care apar in mintea unei persoane in timpul somnului. Daca va intrebati ce inseamna visele dvs. de fapt atunci cand continuati sa visati la cineva sau la ceva; visele sunt reflectari ale aspiratiilor, idealurilor, scopului, dorintelor si temerilor tale. Intr-un vis bun, subconstientul tau se desfasoara in anumite fantezii, care este foarte dorit. Intr-un cosmar, mintea ta exerseaza printr-o viziune a scenariilor rele.

Anumite semne ale viselor au simboluri universale care ar putea sa nu fie aparente sau directe. De cele mai multe ori, visele prezint o „posibilitate” de viitor pentru care trebuie sa va pregatiti. Nu inseamna ca dorintele, grijile si fricile tale vor fi intotdeauna realitate. Pur si simplu trebuie sa fiti atenti la avertismentele lor si sa luati alegeri potrivite in viata de trezire. Scopul tau este sa faci visele bune sa devina realitate si sa eviti visele rele sa se realizeze.

Nu este adevarat ca daca visezi cu cineva, ei viseaza la tine. Se refera mai mult la dorinta personala pentru o legatura sau relatie mai profunda fata de acea persoana. Concentrati-va intotdeauna pe ideea autodescoperirii si realizarii in timp ce va analizati visele. Visele sunt o manifestare personala a psihicului si a ego-ului.

Freud: Visele ca drumul catre mintea inconstienta

In cartea sa „Interpretarea viselor”, Sigmund Freud a sugerat ca continutul viselor este legat de implinirea dorintelor. Freud credea ca continutul manifest al unui vis, sau imaginile si evenimentele reale ale visului, au servit pentru a deghiza continutul latent sau dorintele inconstiente ale visatorului. Freud a descris, de asemenea, patru elemente ale acestui proces pe care le-a numit „lucrare de vis”:

Condensare : Multe idei si concepte diferite sunt reprezentate in intervalul unui singur vis. Informatia este condensata intr-un singur gand sau imagine.

Deplasare : Acest element al lucrarii de vis deghizeaza sensul emotional al continutului latent prin confuzia partilor importante si nesemnificative ale visului.

Simbolizare : Aceasta operatie cenzureaza, de asemenea, ideile reprimate continute in vis, prin includerea unor obiecte menite sa simbolizeze continutul latent al visului.

Revizuire secundara : in aceasta etapa finala a procesului de visare, Freud a sugerat ca elementele bizare ale visului sa fie reorganizate pentru a face visul sa fie inteligibil, generand astfel continutul manifest al visului.

Jung: Arhetipurile si inconstientul colectiv

In timp ce Carl Jung a impartasit unele comunitati cu Freud, a considerat ca visele sunt mai mult decat o expresie a dorintelor reprimate. Jung a sugerat ca visele au dezvaluit atat inconstientul personal, cat si cel colectiv si credeau ca visele servesc pentru a compensa partile psihicului care sunt subdezvoltate in viata trezita.

Jung a sugerat, de asemenea, ca arhetipuri precum anima, umbra si animus sunt adesea reprezentate obiecte sau figuri simbolice in vise. Aceste simboluri, credea el, reprezentau atitudini care sunt reprimate de mintea constienta .

Spre deosebire de Freud, care a sugerat adesea ca simbolurile specifice reprezinta ganduri inconstiente specifice, Jung credea ca visele pot fi extrem de personale si ca interpretarea acestor vise presupune cunoasterea multa despre visatorul individual.

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare