De ce uitam foarte repede ce visam?

Studiul viselor a captivat atentia multor cercetatori, atat in timpurile noastre, cat si in antichitate. Dintotdeauna am dorit sa stim de ce visam, cum se intampla acest proces si mai ales ce semnifica fiecare vis. Iata de ce uitam foarte repede ce visam!

In antichitate se credea ca atunci cand dormim, constiinta noastra se desprinde de trup. Astfel, puteam intra mai usor in lumea spiritelor, intalnindu-ne cu ingeri, demoni sau spiritele celor morti. Atunci cand cineva visa o persoana care murise in realitate se credea ca acesta poate vorbi cu mortii.

In zilele noastre nu se mai pune atat de mult accent asupra practicilor “magice”, cat asupra cercetarilor si explicatiilor stiintifice. Astfel, cercetatorii au descoperit ca uitam majoritatea viselor in maxim 5 minute de la trezire.

Atunci cand ne trezim brusc din somn, din faza REM, ne amintim aproape tot visul, insa il uitam in scurt timp. De aceea, daca vrei sa stii exact ce visezi in fiecare seara, primul lucru pe care ar trebui sa il faci atunci cand te trezesti este sa scrii pe un carnetel ce ai visat, cat mai detaliat posibil. Acest exercitiu stimuleaza si memoria de lunga durata.

Exista si vise lucide, in care ne dam seama ca este doar un vis si putem actiona dupa bunul nostru plac. Aceste vise sunt destul de rare, insa in antichitate se credea ca daca ai un astfel de vis, vei avea puteri supranaturale.

Chiar si visele lucide sunt date uitarii intr-un timp foarte scurt, iar cercetatorii inca nu si-au dat seama de ce uitam aproape de fiecare data visul avut cu doar cateva ore inainte. Se crede ca in vis se activeaza subcontientul, iar informatiile asupra viselor sunt pastrare acolo, accesarea lor putandu-se face sub hipnoza.

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare