Iata cauzele care duc la aparitia hemoroizilor!

Nimeni nu vrea sa se confrunte cu problema hemoroizilor, insa din pacate, cateodata, nu avem de “ales”. Haipemare.ro iti spune care sunt cauzele care duc la aparitia hemoroizilor si cum poti preveni aparitia acestora!

Hemoroizii au devenit o problema atat pentru tineri, cat si pentru batrani. Daca nu sunt tratati din timp, hemoroizii devin durerosi. Iata cum sa previi aparitia acestora!

 

Defecatie lenta

Specialistii ne recomanda sa nu incordam muschii abdominali atunci cand defecam, deoarece acest lucru duce la cresterea presiunii in vene si la aparitia hemoroizilor sau a fisurilor anale.

 

Constipatie

O alta cauza a aparitiei hemoroizilor este constipatia, insa foarte multi dintre noi ignoram aceasta problema si o lasam netratata. Trebuie sa stii insa ca aceasta afectiune este foarte periculoasa si poate cauza mai multe probleme de sanatate. Daca remediile naturiste nu isi fac treaba, du-te la medic pentru a-ti regla tranzitul intestinal si pentru a te feri de hemoroizi.

 

Alimentatie bogata in fibre

O alimentatie bogata in fibre ajuta la prevenirea constipatiei si a hemoroizilor. Semintele, probioticele, iaurtul, fructele, legumele si supele sunt bogate in fibre si ajuta la o mai buna digestie.

 

Sedentarismul

Sedentarismul este considerat una dintre principalele cauze ale aparitiei hemoroizilor. Fa miscare in fiecare zi, chiar daca lucrezi intr-un birou si ai un job care presupune multe ore pe scaun. Mergi pe jos 30 de minute in fiecare zi, incepe-ti ziua cu cateva exercitii sau mergi regulat la sala. Toate aceste lucruri te vor ajuta sa nu ai probleme cu hemoroizii.