Beneficiile broccoli si varza de Bruxelles asupra vaselor de sange

Broccoli si varza de Bruxelles sunt legume pe care ar trebui sa le includem in alimentatia noastra si mai mult daca suferim de vreo boala a vaselor de sange. 

Potrivit cercetarilor de la Universitatea Edith Cowan, ei au aratat ca aceste legume care nu sunt foarte populare in diete au beneficii pentru prevenirea bolilor vaselor de sange.

Studiul a constatat ca un consum mai mare de legume crucifere, cum ar fi broccoli, varza de Bruxelles si varza, este asociat cu o boala mai putin extinsa a vaselor de sange la femeile in varsta.

Folosind 684 de femei in varsta pe care cercetatorii le-au recrutat, cercetatorii au descoperit ca cei care aveau o dieta care includea mai multe legume crucifere aveau mai putine sanse de a avea o acumulare extinsa de calciu in aorta, un marker cheie al bolii structurale a vaselor de sange.

Boala vaselor de sange este o afectiune care ne afecteaza vasele de sange (arterele si venele) si poate reduce fluxul de sange prin organism. Acest flux sanguin redus se poate datora acumularii de grasimi si depozite de calciu pe peretii interiori ai vaselor de sange, cum ar fi aorta. Aceasta acumulare de grasimi si depozite de calciu este cauza principala a unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral.

Cei care au mancat mai multe legume au fost identificati ca avand un risc mai scazut de boli cardiovasculare, cum ar fi infarct miocardic sau accident vascular cerebral, dar nu eram siguri de ce. Descoperirile noastre din acest nou studiu ofera o perspectiva asupra mecanismelor potentiale implicate. Am descoperit acum ca femeile in varsta care consuma cantitati mai mari de legume crucifere in fiecare zi sunt mai putin susceptibile de a avea calcifiere extinsa in aorta.

O componenta speciala gasita din abundenta in legumele crucifere este vitamina K, care poate fi implicata in inhibarea procesului de calcificare care are loc in vasele noastre de sange.

Femeile din acest studiu care au mancat mai mult de 45 g de legume crucifere in fiecare zi au avut cu 46 la suta mai putine sanse de a avea o acumulare extinsa de calciu in aorta, comparativ cu cele care au mancat putin sau deloc legume crucifere in fiecare zi.

„Asta nu inseamna ca singurele legume pe care ar trebui sa le consumam sunt broccoli, varza si varza de Bruxelles. Ar trebui sa mancam o mare varietate de legume in fiecare zi pentru o sanatate buna si bunastare generala.”

Pe Acelasi Subiect

Descopera

25 de curiozitati si fapte interesante despre inima

„Gandeste cu inima”. Desi este adevarat ca astazi stim ca singurul lucru care gandeste...

Este posibil sa indepartezi cicatricile de pe piele?

Amintiti-va ca in cazul unei rani grave sau arsuri ar trebui sa mergeti la...

Parfumul tau ii face pe altii sa aiba incredere...

Simtul mirosului este foarte puternic si ceva atat de simplu precum un parfum poate...

Tratamente pentru chisturi la sani

Chisturile mamare, numite si chisturile mamare, sunt o afectiune destul de frecventa in randul...

Cum sa-ti recuperezi dorinta de a face lucruri

Exista diferite circumstante inainte de care ne putem simti mai putin receptivi la planuri...

Infiintarea psihologiei stiintifice

Putem afirma ca psihologia stiintifica a fost produsul interactiunii filozofice si al fiziologiei sistemului...

Categorii Populare