Anxiolitice: Ce sunt si pentru ce sunt acestea?

Medicina are un spectru larg de aplicare si utilitate, in termeni generali. Au creat instrumente pentru a ne acoperi multe dintre nevoile si chiar pentru a ne imbunatati calitatea vietii. Un exemplu clar sunt anxioliticele.

In articolul urmator vom aprofunda ce sunt anxioliticele, care este marea varietate a existentei lor, pentru ce sunt acestea, contraindicatii si posibile efecte secundare.

Ce sunt anxioliticele?

Anxioliticele sunt medicamente care au ca scop in principal suprimarea sau, in caz contrar, reducerea simptomelor diferitelor tipuri de anxietate.

Ingredientul activ al anxioliticelor sunt benzodiazepinele, care actioneaza asupra partilor sistemului nervos central (SNC) sporind activitatea inhibitorie a componentelor si care, pe baza functiei lor, au ca scop atenuarea simptomelor de anxietate si atacuri de panica. (1)

Important: Aceste medicamente nu trebuie consumate fara precautie sau responsabilitate, consumul lor trebuie sa fie doar pe baza de prescriptie medicala.

Tipuri de anxiolitice

Anxioliticele se caracterizeaza prin a fi clasificate in functie de natura si compozitia lor. Cu aceasta, efectul si severitatea raspunsului sau in organism au, de asemenea, o influenta. Le vom mentiona si descrie mai jos.

Barbiturice

Anxioliticele barbiturice provin din acidul barbituric si, prin urmare, actioneaza ca un sedativ in sistemul nervos central. Ele produc un efect usor si au un camp de actiune in zona anticonvulsivantelor.

Ele produc, de asemenea, relaxare si somnolenta in organism si sunt recunoscute ca fiind primele medicamente care sunt aplicate ca anxiolitice.

Nota: De obicei provoaca dependenta fizica si psihica datorita efectului lor, in caz de consum excesiv si fara supraveghere.

Benzodiazepine

Benzodiazepinele au un spectru larg de actiune, au efecte si mecanisme atat anxiolitice cat si hipnotice, relaxante musculare (relaxeaza muschii scheletici) si anticonvulsivante.

Acest medicament actioneaza in functie de doza administrata , dozele mici fiind o referinta pentru actiunea asupra anxietatii si dozele mari pentru inducerea somnului.

De asemenea, influenteaza factorii farmacocinetici, cum ar fi absorbtia si patrunderea acestuia in SNC si afinitatea corpului pacientului cu anxioliticul. (Doua)

Antidepresive

Anxioliticele si antidepresivele actioneaza asupra procesarii durerii in SNC si asupra pragului de perceptie. Sunt aplicate pentru stres, anxietate, tulburari de somn si depresie.

De evidentiat: De obicei sunt orientate in principal pe pacientii care prezinta riscuri de boli psihiatrice. Sunt extrem de eficiente in studiile efectuate, mai ales datorita efectului lor pe termen lung, conditionand efectele adverse si variatiile in functie de medicamentul utilizat in tratament. (3)

Neuroleptice

Neurolepticele sunt tranchilizante si antipsihotice , care sunt adesea aplicate ca tratamente alternative pentru halucinatii. Sunt de origine sintetica si au capacitatea de a influenta activitatile superioare ale Sistemului Nervos Central. (4)

Actioneaza fiind antidepresive si blocante B adrenergice, ceea ce permite orientarea corecta spre controlul stresului si anxietatii. Au fost dezvoltate in ultimii 40 de ani in industria farmaceutica.

Antiepileptice

Antiepilepticele sunt medicamente care sunt prescrise in caz de prezentare a epilepsiei . Receptorii si afinitatea componentelor lor permit actiunii sedative si antiepileptice sa produca un efect de relaxare musculara, care va varia apoi in functie de doza administrata.

Important: De asemenea, este necesar de subliniat faptul ca se folosesc medicamente care nu sunt utilizate in tratamentele recurente, datorita dezvoltarii tolerantei si prezentei efectelor secundare la doze care devin de obicei dependente. (5)

Simpatolitici

Substantele simpaticolitice sunt cele care sunt responsabile de suprimarea activitatii Sistemului Nervos Simpatic (SNS), care se traduce prin reducerea impulsurilor si producerea si eliberarea involuntara de hormoni.

Nota: Aceste medicamente sunt de utilizare redusa si supravegheata cu orientare anxiolitica datorita efectelor adverse pe care le produc de obicei.

Neurosteroizi

Neurosteroizii au un efect neuromodulator, care influenteaza actionand ca un anxiolitic. Au si efecte anticonvulsivante, sedative, relaxante musculare. Actiunea neurosteroizilor ca anxiolitice se datoreaza unui metabolit neuroactiv care are aceste tipuri de proprietati.

Pentru ce sunt indicate anxioliticele?

Anxioliticele au o orientare pentru indicatia lor , in care se incadreaza mai multe tipuri de tulburari specifice. Ele vor fi mentionate si descrise mai jos pentru a le considera.

Anxietate

Obiectivul principal al anxioliticelor este de a controla simptomele simptomelor de anxietate , de a le reduce aspectul si de a permite, de asemenea, inhibarea declansatorilor prezenti in alte tratamente medicale indicate.

Nota: Dozele recomandate ar trebui sa provina intotdeauna din supraveghere medicala pentru a preveni excesul inutil si crearea unei dependente sau tolerante in organism.

Nervozitate

Deoarece principiul activ al anxioliticelor este actiunea depresiva a Sistemului Nervos Central, este un tratament indicat si in cazurile de stres sau nervozitate.

Este important de mentionat ca medicamentele ajuta la reducerea simptomelor, dar nu rezolva problema, asa ca tratamentul medical este esential pentru simptomele sau tulburarile de acest tip.

Insomnie

Majoritatea anxioliticelor, prin natura lor, au o actiune relaxanta si somnolenta , asa ca pe langa aceasta, intrucat tulburarile de anxietate sunt de obicei insotite de insomnie, sunt tratamente care se completeaza intre ele pentru a reduce efectele pe care le produc asupra organismului si incearca sa revina. ritmul vietii la unul normal.

Tulburari de dispozitie

Sunt tranchilizante usoare, sunt folosite pentru a evita recurgerea la antidepresive, deci influenteaza pozitiv nivelarea substantelor chimice din creier care ne permit sa inversam efectele tulburarilor de dispozitie. Reduceti-le sau macar controlati-le.

Convulsii

Asa cum am mentionat pe parcursul articolului, anxioliticele au o relatie stransa cu medicamentele care sunt menite sa previna convulsii , datorita naturii compozitiei lor si efectului pe care il au asupra organismului nostru.

Nota: De aceea se poate prescrie acest tip de medicamente pentru a controla aceste efecte si pentru a permite muschilor sa ramana relaxati daca este necesar.

Contraindicatii ale anxioliticelor

La fel ca toate medicamentele si medicamentele cu influenta mare asupra organismului nostru, acestea au anumite contraindicatii de care trebuie luate in considerare pentru a preveni efectele adverse inutile si evitabile, asa ca apoi le vom mentiona si descrie daca este necesara recunoasterea lor.

Sensibilitate la componente

Sensibilitatea la componentele unui medicament produce reactii in organism. De aceea ar trebui sa luati in considerare si sa revizuiti intotdeauna formula si compozitia lor inainte de a le consuma.

Sunt reactia la interactiunea antigen-corp si sunt o consecinta a raspunsului imun la medicament sau o substanta care a fost introdusa in corpul nostru.

Sarcina si alaptarea

Anxioliticele sunt medicamente care nu trebuie consumate in timpul sarcinii sau alaptarii, datorita influentei pe care o au asupra organismului nostru.

De evidentiat: Exista studii care determina ca este in primele trei luni de sarcina unde exista un risc mai mare, mai ales cu potential genetic. (6)

Evitati consumul cu bauturi alcoolice

Se intampla ca consumul de bauturi alcoolice in timpul tratamentului anxiolitic sa creasca riscurile de posibile accidente la individ. Suma ambelor substante produce un efect dezorientator, datorita unei intoxicatii pe care o produce la nivelul creierului.

In plus, combinatia acestor substante multiplica efectele asupra organismului, astfel incat amestecul poate duce la o supradoza care incetineste capacitatile organismului si chiar provoaca stop cardiac.

Efectele adverse ale anxioliticelor

Efectele adverse sunt acele efecte nedorite care apar dupa consumul unui medicament sau medicament. In continuare, vom mentiona efectele secundare ale anxioliticelor de luat in considerare si de luat in considerare.

Dependenta

Anxioliticele sunt medicamente care, datorita naturii lor si efectului pe care il au asupra organismului, sunt predispuse sa produca dependenta de ele. Chiar daca tratamentul este intrerupt pe neasteptate, acesta produce sindrom de sevraj, nervozitate si cefalee.

Slabire

Anxioliticele produc disconfort, oboseala, vigilenta redusa, slabiciune musculara, dificultati de concentrare. Din acelasi motiv, tratamentele nu trebuie sa fie improvizate sau automedicate.

Disconfort gastro-intestinal

Exista studii care s-au concentrat pe demonstrarea modului in care anumite medicamente, precum anxioliticele, modifica flora intestinala, care influenteaza sistemul imunitar si intervine in aparitia unor boli care pot afecta diferite organe din organismul nostru. (7)

Tulburari cardiace si respiratorii

Exista studii care demonstreaza cum, in afara de dependenta care se poate dezvolta din cauza acestor medicamente, exista anumite efecte adverse la pacientii cu prezenta afectiunilor cardiace si respiratorii. (8)

In special datorita reducerii activitatii trombocitelor si prelungirii tahicardiei, aritmiilor si hipertensiunii arteriale.

Reactii ale pielii

Reactiile cutanate sunt considerate una dintre principalele probleme si unul dintre cele mai frecvente efecte adverse impotriva medicamentelor sau medicamentelor. Si exista multe mecanisme care pot produce sau declansa aceste reactii, unde doar 10% dintre ele au de-a face cu reactii alergice.

Schimbari comportamentale

Modificarile comportamentale sunt de obicei o consecinta a intoxicatiei progresive prin intermediul medicamentelor furnizate. De obicei sunt furnizori de efecte depresive asupra Sistemului Nervos, dar ca efecte secundare prezinta modificari nedorite si o stare de aparare constanta.

Scaderea libidoului

Datorita efectelor si principiilor acestor medicamente se produce un raspuns care scade libidoul si incetineste raspunsul sexual, ceea ce ajunge sa insemne incetinirea si chiar inhibarea orgasmelor.

Nereguli menstruale

Consumul de medicamente precum anxioliticele poate provoca neregularitati si dezechilibru in perioadele menstruale . Nu inseamna nimic rau, sunt motivati doar de actiunea acestor medicamente in organismul nostru.

  Pe Acelasi Subiect

  Descopera

  Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

  Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

  Este relatia ta una nesanatoasa

  A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

  Vrei o relatie mai buna cu sotia?

  A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

  Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

  Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

  Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

  Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

  Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

  Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

  Categorii Populare