Planetele: subpersonalitatile noastre

In astrologia psihologica, planetele functioneaza ca arhetipuri, adica fiecare simbolizeaza si este asociat cu functii specifice ale constiintei umane.

Diagrama nasterii este o reprezentare a ego – ului nostru , adica a structurii pe care constiinta a luat-o prin noi. Este „modul nostru de a fi”.

Deoarece astrologia este un limbaj simbolic , pentru a interpreta o diagrama natala trebuie sa delegam o explicatie unui astrolog, care va pune in cuvinte care sa intelegem ce este desenat pe grafic sau altfel putem invata limbaj astrologic. In primul caz, putem alege prima optiune, dar, fara indoiala, recomandarea mea ar fi aceea ca toti ne asumam responsabilitatea de a invata astrologia pentru a ne cunoaste mai bine si, in plus, pentru a ne dezvolta si capacitatea simbolica.

O diagrama de nastere este formata din planete, semne, case si aspecte . Astazi vreau sa incep cu planetele, deoarece in astrologie cunostintele sunt adaugate de straturi, iar primul lucru pe care trebuie sa il intelegeti este functia arhetipala pe care planetele o au in graficul nostru. Desi pentru interpretarea unei diagrame a nasterii, nu este luat in considerare numai semnificatia planetei, ci si pozitia acesteia in semne si case si aspectele care se formeaza intre diferitele elemente ale graficului nasterii. Dar asta este ceva ce vom vedea in articolele viitoare. Pas cu pas. Pentru moment, amintiti-va, de asemenea, ca pentru a obtine mai multe din acest articol si urmatoarele care vor veni, recomandarea mea este sa va calculati graficul de nastere si ca, odata cu atragerea creditului ei, va familiarizati cu acest nou limbaj interesant.

In astrologia psihologica planetele functioneaza ca arhetipuri, adica fiecare dintre ele simbolizeaza si este asociat cu functii specifice ale constiintei umane care sunt intruchipate si active in fiecare dintre noi. Aceasta ar putea indica faptul ca arhetipurile planetare ne predispun sa traim cu tipare de comportamentEle apar in noi in mod inconstient, dar adevarul este ca in functie de atentia pe care le acordam si de munca personala pe care o facem cu ei, le putem manifesta intr-un fel sau altul si, in plus, evoluam prin ele. Pentru ca ceva care ar trebui sa fie foarte clar este ca planetele nu ne afecteaza, nu ne „provoaca”, adica nu este o relatie de cauza si efect a planetelor fata de noi, pentru ca nimic nu se naste din ele. Ceea ce se intampla este „asa cum mai sus este mai jos si cum mai jos este mai sus”, adica planetele si suntem sincronizati si dansam la aceeasi melodie. Suntem miscati de aceeasi forta care misca planetele.

Cu totii avem toate planetele in graficul natal, dar le avem localizate diferit si le traim si in moduri diferite, in functie de gradul de constiinta pe care l-am dezvoltat. Acest fapt de a avea planetele distribuite diferit in graficul nostru este unul dintre factorii care explica de ce suntem atat de diferiti unul de celalalt. Deci, important este ca, odata ce cunoastem semnificatia fiecarei planete intr-un mod arhetipal general, putem identifica care dintre ele sunt reprezentate intr-un mod mai relevant in graficul natal, deoarece acestea vor fi cele pe care va trebui sa le acordam mai multa atentie. Fiecare planeta din meniul nostru are anumite calitati de dezvoltat, astfel incat cunoasterea ne permite sa ne descoperim talentele innascute, ce provocari ne ofera viata, cum le putem depasi, cum putem evolua ca fiinte umane si ce am ajuns sa exprimam in aceasta viata.

Planetele nu ne afecteaza, nu ne „provoaca”, adica nu este o relatie de cauza si efect a planetelor fata de noi, pentru ca nu se naste nimic din ele

Soare : Centru de personalitate, autonomie, vointa, incredere, vitalitate …
Luna : Emotie, afectiune, sensibilitate, fantezie, empatie, copilul interior …
Saturn : Responsabilitate, disciplina, securitate, control, limitare, datorie …
Mercur : Comunicare, gandire, inteligenta a emisferei stangi …
Jupiter : Expansiune, cautare de adevar, calatorii, emisfera dreapta …
Marte : Actiune, initiativa, energie, masculinitate, cucerire, asertivitate …
Venus : Iubire, frumusete, armonie, feminitate, placere, creativitate, confort …
Pluto : Transformare, regenerare, conducere, sexualitate, intensitate …
Uranus : Libertate, inventie, inspiratie, neconventional, geniu …
Neptun : Rezonanta, dizolvare, transcendenta, iubire neconditionata …

Pe masura ce ne cunoastem mai detaliat graficul nasterii, ne dam seama ca exista planete care nu sunt de acord intre ele, creand o tensiune si o contradictie in noi, care, daca nu recunoastem, ne face sa suferim. Marea provocare pe care o avem este sa permitem tuturor vocilor din noi care doresc sa apara pentru a face acest lucru, intr-un mod armonios si fluid. In mod normal nu este cazul, deoarece este imposibil sa intruchipezi toate planetele din graficul nostru, sau cel putin sa facem simultan, astfel incat tindem sa ne identificam cu unele arhetipuri planetare si sa lasam in urma, proiectate asupra altor oameni si circumstante ale vietii noastre, a celor care de la noi configuratia psihologica ne costa mai mult sa acceptam pentru ca pun la indoiala un aspect al personalitatii noastre. Atunci simtim disconfort, confuzie, emotii negative si chiar suferinta. Problema este ca, pe langa faptul ca avem un moment rau si ne aflam in suferinta, ne victimizam si ajungem sa credem ca relatiile pe care le traim si lucrurile care se intampla in jurul nostru nu au nicio legatura cu noi, cand in realitate nu este asa. Lucrul interesant atunci esterecunoaste fiecare arhetip din noi, pune-i lumina si observa relatia pe care o avem cu acea functie specifica a constiintei.

Arhetipuri si dezvoltare personala

Cand devenim constienti de diferitele arhetipuri planetare care ne locuiesc, intelegem fortele arhetipale care trec cel mai mult prin noi si indraznim sa le stimulam creativ, facem o munca personala cu adevarat transformatoare. Pe de alta parte, atunci cand nu suntem deschisi sa lasam sa apara calitatile diferitelor arhetipuri, suferim crize majore, ne blocam dezvoltarea personala, simtim multa confuzie si deplasare, ne frustram, ne imbolnavim, traim un rol de victime simtind ca lucrurile se intampla sa ne huleasca fara niciun scop si traim intr-un adevarat haos fara sens. Pentru a ne salva durerea de a ne lasa traversati de contradictii internesfarsim traind intr-o suferinta cronica care nu ne permite sa traim intr-un mod autentic; doar supravietuim, nestiind si departe de cine suntem cu adevarat. Si in acest fel nu vom invata sau evolua niciodata, ceea ce am ajuns cu adevarat sa facem pe acest plan terestru. Asadar, cel mai recomandat este sa ne asumam responsabilitatea pentru diagrama noastra de nastere, pentru viata care ne-a fost data, intr-un mod activ si proactiv.

Pe scurt, planetele din diagrama noastra natala sunt capacitati potentiale care trebuie descoperite si cultivate pentru a le manifesta constructiv si, astfel, sa se simta complete si implinite. Lucrul sanatos este sa exercitam functia psihologica a fiecarui arhetip in loc sa traim planetele ca forte malefice de care trebuie sa le protejam sau sa le neglijam. Daca facem acest lucru, singurul lucru pe care il vom realiza este acela ca ei raman la umbra sau in inconstientul nostru, deoarece am vazut in articolul precedent ,Scrisoarea noastra se manifesta intotdeauna, activ sau pasiv prin oameni si circumstante din viata noastra. Deci cel mai bun lucru pe care il putem face este sa recunoastem fortele planetare care ne locuiesc, sa le oferim locul lor si sa ii ajutam sa se lege intre ei in mod cooperativ. Acest lucru ne va permite sa invatam sa discernem ce necesita fiecare moment, sa detectam prioritatea pentru fiecare dintre noi in special, sa ne actualizam modul de a trai in mod adecvat pentru cine suntem si sa continuam sa dezvoltam talentele, potentialele si scopurile noastre unice si singulare.

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare