Mic îndrumar de tarot, pentru începători

 Chiar și în zilele noastre, tarotul este înconjurat de un con de umbră. Puțini sunt cei care-i știu cu adevărat tainele, și chiar și mai puțini sunt cei care înțeleg ce înseamnă cu adevărat această metodă antică de divinație, fiind asociată, în mod eronat, cu simplul ghicit în cărți.

Cele 78 de cărți ale tarotului își dezvăluie cu adevărat tainele doar celor pasionați de acest lucru, care știu să le ”citească” așa cum trebuie mesajele pe care le oferă, și de aceea, în rândurile de mai jos, vom prezenta un mic îndrumar pentru cei pasionați de tarot.

Arcana Majoră și Arcana Minoră

După cum am specificat ceva mai sus, la tarot avem 78 de cărți, care se împart în două: Arcana Majoră și Arcana Minoră. În cazul primei, aici sunt 22 de cărți simbolice, iar prima dintre ele este numerotată cu 0. În Arcana Majoră se dezvăluie emoții, acțiuni și decizii majore din viață. În schimb, Arcana Minoră are 56 de cărți, împărțite pe 4 categorii: bâte, cupe, pentagrame și spade. Aici lucrurile sunt ceva mai simple, deoarece este vorba despre întâmplările zilnice.

Pregătirea cărților

Spre deosebire de alte metode de divinație, în tarot pregătirea cărților este de o mare importanță. Doar în cazul în care nu au mai fost folosite cărțile pot fi împărțite simplu. În caz contrar, este nevoie de un ritual de purificare, pentru ca energiile acumulate să fie eliberate, iar cele dezvăluite mai departe să fie cât mai corecte și exacte.

Pregătirea corpului

Dar nu numai pregătirea cărților contează atunci când vine vorba de tarot. Energia persoanei care ghicește este foarte importantă, de aceea dacă dumneavoastră sunteți cel/cea care va face acest lucru, rețineți că trebuie să fiți atenți la toate, inclusiv la poziția corpului. Picioarele bine înfipte în pământ, cum se spune, mâinile trebuie încrucișate, iar umerii cât mai relaxați. Procedând astfel, energia dumneavoastră va fi eliberată și veți putea ”citi” mai bine simbolurile pe care vi le dezvăluie cărțile.

Tăierea cărților

În tarot, tăierea cărților se face mereu cu mâna stângă, spre stânga. Tăierea cărților se va face în trei grămezi, care mai apoi vor fi strânse de la dreapta la stânga.

”Citirea” cărților

Interpretarea cărților de tarot nu este una ușoară, pentru că aici orice imagine, culoare, simbol, contează, și doar cu timpul veți reuși să le ”citiți” din ce în ce mai bine. Culorile dominante, cifrele, toate sunt extrem de importante și nu este bine să lăsați nimic neanalizat.

Ritual de purificare

Spuneam ceva mai sus de un ritual de purificare al cărților. Acesta se face într-un loc liniștit, din care să nu fiți intrerupt/ă în vreun fel, pentru că aveți nevoie de relaxare. Cărțile se vor aranja pe modelul Arcană Majoră, bâte, pentagrame și cupe. Într-un bol se ard frunze uscate de salvie, tămâie roșie pentru tarot sau sânge de dragon. Fumul degajat de acestea este unul purificator, așa că fiecare carte trebuie trecută prin acesta. Aranjarea cărților se face succesiv și se începe cu Arcana Majoră. O dată încheiată și această etapă, cărțile se țin strâns între palme și vă relaxați, meditând la ceva pozitiv, pentru ca acestea să se umple de această energie. Apoi, cărțile se amestecă și pot fi folosite. 

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare