Ce este trimipramina

Trimipramina este un medicament care este utilizat pentru diferite afectiuni, descoperiti-i doza si efectele secundare.

Trimipramina este un medicament care este utilizat pentru a trata diferite afectiuni depresive, fie usoare sau severe, desi este folosita si pentru a trata persoanele cu probleme la culcare si cu crize de anxietate. Este un medicament destul de periculos din cauza numarului mare de efecte secundare pe care le are, deci poate fi ingerat doar pe baza de prescriptie medicala. Apoi vorbesc mult mai mult despre acest medicament antidepresiv si efectele pe care le provoaca in organism.

Ce este trimipramina

Este un antidepresiv celebru cu proprietati sedative si anticolinergice care actioneaza asupra sistemului nervos al persoanei. Datorita acestor proprietati, este un medicament care trateaza diverse stari depresive si care de obicei provoaca o oarecare ameliorare dupa cateva saptamani de la inceperea tratamentului. Problema acestui medicament, asa cum am mentionat deja mai sus, sunt efectele secundare periculoase pe care le are, asa ca este indicat sa insotiti persoana care il ia pana cand incepe sa observe o oarecare imbunatatire a starii sale.

Trimipramina se administreaza oral sub forma de comprimat in doza unica de 35 mg.

Doza de trimipramina

Trimipramina se administreaza pe cale orala in doza unica de comprimate de 35 mg. Pentru tratarea starilor depresive minore, se administreaza de obicei in doze de 12 si 50 mg. Daca persoana are depresie severa, este indicat sa consumi 400 mg intr-o singura doza de doua pana la trei ori pe zi. Odata cu ameliorarea pe care persoana depresiva incepe sa o observe, este indicat sa-si scada progresiv consumul pentru a evita dependenta totala de respectivul medicament.

Efecte secundare ale trimipraminei

Trimipramina genereaza un numar mare de reactii adverse care trebuie luate in considerare datorita gravitatii unora dintre ele:

– Schimbari de dispozitie cu episoade maniacale ocazionale.

– La persoanele cu varsta sub 25 de ani, de obicei provoaca idei si ganduri suicidare.

– Problemas de tipo cardiovasculares.

– Tulburari ale sistemului nervos care determina o oarecare agravare a starii depresive.

– Probleme nutritionale care duc la o pierdere semnificativa in greutate.

Trimiprmina este interzisa copiilor sub 12 ani, precum si persoanelor cu idei suicidare

Contraindicatii si posibile efecte adverse

Trimiprmina este interzisa copiilor sub 12 ani, precum si persoanelor cu idei suicidare. In plus, exista riscul de insuficienta renala si hepatica. Daca persoana decide sa inceapa sa ia acest medicament, acesta nu trebuie amestecat cu alte tipuri de antidepresive deoarece exista un risc mare de toxicitate. In acest tip de droguri, este interzis consumul de bauturi alcoolice in timpul tratamentului, deoarece poate produce un efect sedativ foarte important pe langa posibile crize convulsive.

Medicii sfatuiesc cu tarie sa nu-l luati in timpul sarcinii si alaptarii, deoarece poate avea efecte negative asupra copilului. Ca si in cazul altor medicamente de acelasi tip, nu se recomanda administrarea acestuia daca persoana conduce de obicei regulat sau lucreaza ca sofer de utilaje grele.

Trimipramina este un medicament de tip antidepresiv care trebuie administrat intotdeauna pe baza de prescriptie medicala datorita efectelor secundare puternice si periculoase pe care le provoaca la persoana care o ia.

Este important de retinut ca, in cazul in care persoana are o stare depresiva destul de severa si are in mod obisnuit ganduri de sinucidere, nu este recomandabil sa luati un astfel de medicament, deoarece ar putea agrava starea persoanei si ar putea maximiza ideile mentionate. In orice caz, este important sa consultati un specialist inainte de a lua acest medicament si sa asteptati sa vedeti daca profesionistul recomanda sau nu administrarea trimipraminei mentionate mai sus.

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare