Beneficiile terapiei psihologice in ejacularea precoce, un instrument esential

Fara indoiala, ejacularea precoce este una dintre disfunctiile sexuale cu cea mai mare prezenta la barbati. Printre problemele conexe regasim scaderea stimei de sine, stari de anxietate, frica de actul sexual, comportament obsesiv si chiar depresie. 

Dupa cum stim deja, se caracterizeaza prin imposibilitatea exercitarii controlului (intr-un interval de timp rezonabil) asupra reflexului ejaculator si, ca in cazul oricarei tulburari sexuale, va fi originea care va determina tipul de terapie primita. 

In cazul ejacularii precoce gasim un procent foarte mare de barbati cu o problema psihologica sau conexa. 

Avand in vedere cele spuse in punctul anterior, veti intelege importanta aplicarii terapiei psihologice oricui doreste sa experimenteze imbunatatiri. 

In acest articol vom vorbi despre beneficiile acestui tratament, in timp ce trecem in revista instrumentele pe care ni le ofera noua si altora. Vrei sa continui sa inveti cu noi? Nu te muta de aici!. 

Care este tratamentul psihologic pentru ejacularea precoce? 

Una dintre terapiile care are cele mai multe beneficii si, prin urmare, a devenit una dintre cele mai utilizate este terapia cognitiva/comportamentala. Cu aceasta vi se vor oferi instrumente utile pentru a invata treptat sa exercitati controlul voluntar asupra impulsului ejaculator. 

Cum se poate realiza asta?

„Aprofundarea emotiilor si a senzatiilor fizice care sunt asociate cu momentul orgasmului. Datorita acestui lucru, vei avea o perceptie mai mare a ceea ce se intampla in interiorul tau.”

Daca aveti un partener, este posibil ca acesta sa va insoteasca pentru a ajuta si completa terapia in unele ocazii. In plus, va va fi util sa explicati un fel de practici de facut impreuna.

La inceput, ti se vor recomanda o serie de exercitii pe care sa le exersezi singur, ulterior, le vei face impreuna cu partenerul tau. De exemplu, veti invata tehnici pentru a va concentra pe mai multe aspecte preliminare ale sexului. Crearea unui mediu erotic in care nu trebuie sa existe o patrundere. Datorita unei serii de metode, procedee si mentalitati pe care le vei implementa progresiv, vei incepe sa observi rezultate pozitive. 

Ejacularea precoce si efectele acesteia asupra starii de spirit

Pentru oricine de o varsta sexuala activa, imposibilitatea de a avea relatii sexuale regulate de care sa te bucuri cu partenerul tau sexual poate deveni foarte frustranta. 

In ce se traduce asta?

Aceasta tulburare declanseaza efecte negative asupra sanatatii mintale, cum ar fi stima de sine scazuta, evitarea sexului si depresia. Atenuarea lor prin terapie este un succes . La fel ca la punctul anterior vorbeam despre impactul pozitiv al terapiei ca modalitate de eliminare a ejacularei precoce, un psiholog se va ocupa si de a va injecta o doza optima de stima de sine. 

Cum ne va folosi acest lucru? 

  1. Vom evita starile de anxietate datorita practicii mindfulness-ului, meditatiei sau altor tehnici de relaxare.
  2. In cazul in care aveti depresie de o anumita categorie, ar fi recomandata o vizita la un psihiatru.
  3. Vom adopta abilitati sociale si terapia de cuplu .
  4. Vom implementa sfaturi pentru a va bucura de o viata mai sanatoasa in general. 

Daca exista ceva asupra caruia toti expertii sunt de acord, acesta este:

„Viteza de detectare in orice disfunctie de natura sexuala este de o importanta vitala. Nu trebuie sa lasam timpul sa treaca in fata unei situatii care s-ar putea agrava progresiv”, spune dr. Jesse Jarrod Jimenez, medic specialist in chirurgie generala, urologie, andrologie si medicina sexuala la Boston Medical Group.

Consideratii finale, faceti testul!

Stiai ca poti sti daca ai ejaculare precoce in doar doua minute? Asta e. Fa un test de ejaculare precoce si construieste cea mai buna versiune a ta. Ce va trebui sa faci? Timp de doua minute va trebui sa raspunzi la 5 intrebari despre experientele tale sexuale din ultimele sase luni. Simplu si rapid. Nu inceta sa-l completezi!

Daca crezi ca ai putea avea ejaculare precoce si te simti identificat cu aceasta patologie, afla daca acesta este cazul tau facand urmatorul test online gratuit . Prin acest chestionar te vei putea informa asupra subiectului si aborda, daca este cazul, un tratament adecvat cu echipa noastra medicala specializata in sanatatea sexuala masculina.

Pe Acelasi Subiect

Descopera

10 lampi perfecte pentru tavane joase

Daca refuzati sa instalati si o plafoniera, o lampa de perete sau o incastrat...

6 idei de a decora o baie vitage

Vi se va parea paradoxal sa vorbiti despre vechi si nou in acelasi timp...

5 magazine de unde sa cumperi mobilier minimalist

Astazi, cumpararea de mobilier minimalist a devenit una dintre cele mai populare activitati din...

Fatade originale si creative ale caselor moderne

Fatadele caselor moderne au de-a face cu tendintele arhitecturale, care se bazeaza pe diferite materiale...

Decorare cu materiale naturale: tendinte 2022

Dintre tendintele in decoratiuni pentru 2022, trebuie sa evidentiem preferinta pentru utilizarea materialelor naturale...

Textile de exterior, invata sa iti decorezi terasa sau...

Exteriorurile sunt locuri foarte apreciate pentru zilele de vreme buna. O terasa, un balcon...

Categorii Populare