Cum să alegi prosoapele pentru casa ta

În funcție de stilul pe care l-ai adoptat în propria casă, prosoapele alese trebuie să se potrivească cu acesta. Într-o locuință, de cele mai multe ori, principalele prosoape sunt cele pentru baie și cele pentru bucătărie.

Dacă prosoapele de baie sunt folosite pentru a ne șterge corpul, cele pentru bucătărie sunt utilizate pentru a ne șterge pe mâini, a șterge masa sau alte lucruri din casa. Din această cauză, există câteva diferențe destul de mari între aceste două categorii de prosoape, de care ar fi bine să ținem cont cand le cumparam.

1.      Dimensiunile prosoapelor

Aici totul depinde de preferințele celui care le uitilizează. Marea majoritate a oamenilor folosesc însă prosoape de dimensiuni mari pentru ieșitul din duș și prosoape de dimensiuni medii pentru față. La bucătărie, însă, sunt utilizate prosoape de dimensiuni mici sau normale. Acestea sunt practice și ușor de manevrat în bucătărie, usor de spalat.

2.      Textura prosoapelor / Materialul din care acestea sunt fabricate

Țesătura din care sunt confecționate prosoapele este un factor foarte important când vine vorba de alegerea acestora. Pentru prosoapele de baie este bine să alegeți țesături moi, care absorb rapid apa., prosoape din bumbac de inalta calitate.

Totuși, când vine vorba despre prosoapele de bucătărie ar fi bine să țineți cont de țesătură, astfel încât să alegeți una cu un conținut cât mai mare de bumbac, pentru a absorbi lichidele rapid. De asemenea, este bine să vă îndreptați către materiale textile care nu rețin petele după spălare.

3.      Culoarea și modelul prosoapelor

Acest aspect se bazează pe gusturile persoanei care alege prosoapele. De cele mai mai multe ori, prosoapele albe se potrivesc perfect cu restul elementelor din casă. Acestea sunt simple, dar în același timp elegante și nu se decolorează, ceea ce reprezintă un avantaj. În cazul în care un prosop alb se pătează, iar pata nu iese la spălat, se pot folosi substanțe speciale, care vor reda albul imaculat înapoi.

Pentru a se asorta cu restul mobilierului din baie, bucătărie, sau chiar din restul casei, puteți opta pentru prosoape în nuanța mobilierului pe care îl aveți sau a culorii pereților. Astfel, chiar și cele mai mici detalii, precum prosoapele, se vor integra perfect în ansamblul creat de dumneavoastră.

Exista, de asemenea, foarte multe modele de prosoape: cu broderie, cu ciucuri, cu elemente aplicate sau cu imprimeuri. Cele cu imprimeuri pot fi folosite în ceea ce privește copiii, deoarece imprimeul vesel le va atrage atenția și îi va bucura.

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare