Nu trebuie sa fii pasionat de astronomie ca sa iubesti cerul. Iar atunci cand esti la mare, el te cucereste oricum cu stelele care par atat de aproape de tine. Insa totul are un farmec aparte atunci cand ai alaturi cunoscatori ai cerului care te pot ghida. Te invitam asadar la o calatorie pe mare aparte, alaturi de LaStele, care iti va povesti despre constelatiile, galaxiile si despre alte cateva dintre cunoscutele si necunoscutele Universului. Va garantam o seara de neuitat!

Cand?

7 august 2015, ora 22:00

Ce facem?

La ora 22:00 ne imbarcam pe veliere oceanice de 10 metri alaturi de Adrian Sonka jumatatea LaStele.ro. Impreuna vom naviga pana in largul marii, acolo unde luminile de pe mal nu ne mai deranjeaza astfel incat putem studia linistiti stelele. Vom afla ce sunt constelatiile si cum le putem recunoaste, cum ne putem orienta dupa stele, de ce avem anotimpuri, eclipse, cum s-a format Universul si incotro se indreapta precum si multe altele.

Trei ore mai tarziu, la ora 1:00 ne vom intoarce in marina Limanu unde timp de o ora veti putea observa cerul printr-un telescop profesional.

Cat costa?

330lei/persoana. Pretul include locul pe barca si o harta stelara.

Daca in ziua respectiva cerul va fi acoperit de nori astfel fiind imposibil de observat stelele se va organiza doar iesirea pe mare si veti primi inapoi 20% din pret.

LaStele.ro este prima platformă online din România dedicată exclusiv organizării de “star parties” private sau pentru publicul larg. Această modalitate de petrecere a timpului liber este orientată către oamenii curioși, dispuşi să încerce ceva nou şi dornici de a afla mai multe despre Universul în care trăim. Proiectul își propune să readucă cerul înstelat în atenția locuitorilor de la oraș și a fost inițiat de doi pasionați de stele, Adrian Șonka și Oana Sandu.

Pentru inscrieri va rugam sa ne lasati un mesaj aici sau ne puteti suna la numarul de telefon 0747.501.016: