Cand sa mergi la neurolog

Sistemele nervos central, periferic si autonom sunt responsabile de procese importante din organism precum controlul tuturor functiilor organismului, din acest motiv este important sa mergeti la neurolog in momentul in care se identifica o complicatie neurologica, deoarece aceste patologii pot sa fie tratate si controlate atunci cand diagnosticul este pus la timp.

Dimpotriva, atunci cand mergi tarziu la neurolog, poate fi si prea tarziu pentru a rezolva probleme care iti pot compromite sanatatea si chiar abilitatile motorii ale corpului. Bolile sau afectiunile pe care le trateaza neurologul sunt vitale pentru functionarea corecta a organismului, recunoasteti-le si identificati cand sa mergeti la neurolog:

Durere de cap

Cand durerea de cap este constanta, repetitiva, nu se calmeaza cu analgezice si compromite calitatea vietii persoanei, este necesar sa mergi la un neurolog. Acest specialist se ocupa de tratarea tuturor durerilor de cap, de la migrene la migrene, si, mai ales, de gasirea unei cauze care sa justifice existenta acestui simptom.

Nevralgii

Nevralgia este o tulburare senzoriala, o durere care apare ca raspuns sau simptom la o leziune care a aparut la un nerv sau mai multi nervi. Este necesar sa mergeti la un neurolog pentru a determina care este radacina disconfortului mentionat si a diagnostica daca exista compresie, distorsiune sau iritare a nervului si ce cauzeaza aceasta, deoarece majoritatea nevralgiilor sunt secundare, adica apar ca o consecinta a alte patologii.

Boli cerebrale

Trombozele, anevrismele, hemoragiile si emboliile pot aparea sau aparea in creier si pot compromite semnificativ sanatatea unei persoane si functionarea organismului. Neurologii sunt instruiti sa identifice precoce aceste patologii, sa le previna, sa le trateze si, in multe cazuri, sa opereze pentru a reduce riscul unui accident cerebrovascular (ACV), o leziune care este tratata si de un neurolog.

Epilepsia

Este o tulburare a creierului care provoaca episoade sau crize in care o persoana experimenteaza o activitate anormala sau necontrolata a neuronilor care afecteaza atentia si comportamentul. Epilepsia este tratata si controlata de un neurolog.

Convulsii

Medicul neurolog este specialistul responsabil cu identificarea cauzei convulsiilor, care pot aparea din cauza unei crize epileptice, medicamente, febra mare, leziuni cerebrale si alte boli. Convulsiile apar din cauza activitatii electrice anormale din creier.

Alzheimer

Este o forma de dementa care afecteaza memoria si comportamentul si este tratata de un neurolog. Aceasta boala este foarte degenerativa si tratamentul neurologic este esential pentru a preveni progresia bolii si dementa sa nu fie controlata.

Boala Parkinson

O alta tulburare neurologica care afecteaza miscarea si apare deoarece neuronii nu produc suficient hormonul dopamina. Medicul neurolog are responsabilitatea de a imbunatati calitatea vietii persoanei cu boala Parkinson si de a ameliora simptomele si tremorurile involuntare pe care le produce aceasta patologie.

Scleroza multipla

Este o afectiune autoimuna care afecteaza intregul sistem nervos central din cauza deteriorarii stratului protector care acopera neuronii, ceea ce determina oprirea sau scaderea impulsurilor nervoase. Aceasta afectiune trebuie tratata de un neurolog, iar sarcina specialistului va fi sa reduca cat mai mult posibil gama de simptome ale sclerozei multiple, intrucat aceasta afectiune este degenerativa si nu are nici un tratament.

Probleme ale coloanei vertebrale

Bolile coloanei vertebrale, contrar credintei populare, ar trebui tratate de un neurolog, deoarece coloana vertebrala contine un numar mare de nervi si este responsabila de miscarea extremitatilor corpului. De la disconfort de col uterin la dureri de spate, acestea sunt tratate de un neurolog pana la punctul in care exista specialisti in neurologie care se dedica exclusiv tratarii afectiunilor coloanei vertebrale.

Tulburari de somn

Insomnia, somnambulismul, narcolepsia sau orice alta tulburare care afecteaza in mod direct somnul sunt tratate de un neurolog, care va acorda tratamentul adecvat pentru a creste capacitatea de a adormi.

tulburari de miscare

Este indicat sa mergeti la neurolog atunci cand apar simptome care sunt legate de miscare precum tremor, miscari involuntare, ticuri si spasme, slabiciune musculara, paralizie, furnicaturi si scaderea sensibilitatii.

Tulburari de mers

Mersul in mod dezorientat, netinerea pasului, necoordonarea picioarelor, ametelile, instabilitatea si vertijul sunt simptome care ar trebui revizuite de un neurolog deoarece pot fi cauza unei leziuni la nivelul sistemului nervos central.

Tulburari de invatare

Cand copiii au dificultati de vorbire, au probleme de memorie sau nu se pot concentra sau nu pot fi atenti, se recomanda sa consulte un neurolog copil.

La prima consultatie cu un neurolog, specialistul va efectua un chestionar pentru a afla care sunt simptomele care afecteaza persoana , solicitand si informatii despre boli anterioare, interventii chirurgicale efectuate, patologii existente in familie si antecedente de boala neurologica. In acest moment, cel mai bine este sa detaliezi cat mai mult simptomele care apar la neurolog pentru ca acesta sa aiba o suspiciune de diagnostic inainte de a efectua examenul fizic.

Odata terminata consultatia simptomelor, specialistul va proceda la efectuarea unui examen fizic pentru verificarea functionarii neurologice a organismului, pentru care va cere persoanei sa faca miscari cu limba, ochii, bratele, picioarele, genunchii si va studia si impulsurile si reflexele. Este obisnuit ca neurologii sa va verifice respiratia, bataile inimii si tensiunea arteriala.

Dupa efectuarea examenului fizic, medicul va avea deja cateva suspiciuni mai specifice, dar cu siguranta va necesita analize sau studii avansate care sa-i permita sa coroboreze diagnosticul, asa ca este destul de comun ca acesti specialisti sa solicite tomografii cu sau fara contrast de creierul, coloana vertebrala sau cervical sau comandati un RMN. Atunci cand cauza consultatiei se datoreaza convulsiilor, epilepsiei, pierderilor de memorie, printre alte simptome, medicul neurolog poate solicita o electroencefalograma pentru masurarea activitatii electrice a creierului.

Intr-o a doua consultatie cu medicul neurolog, rezultatele analizelor trebuie livrate pentru a obtine un diagnostic iar specialistul va trimite tratament pentru controlul simptomelor si a bolii sau afectiunii identificate.

In functie de diagnostic, se va stabili cand sa mergi din nou la neurolog, intrucat exista afectiuni precum migrenele care nu necesita un control constant, totusi, trebuie vizitat un specialist in cazurile de atacuri migrenoase foarte puternice de cefalee.in care vedere. sau mobilitatea mainilor sunt compromise.

Cu toate acestea, odata ce o persoana este diagnosticata cu o boala neurologica, cel mai probabil va vizita un neurolog cel putin o data pe an pentru a verifica daca boala este controlata, daca tratamentul continua sa functioneze sau poate ca exista un medicament mai avansat si mai bun. rezultat. De asemenea, va fi necesar sa continuati vizita la neurolog in cazul in care simptomele se agraveaza sau apar noi semne de boala neurologica.

Persoanele cu boli precum Alzheimer, Parkinson, scleroza multipla, epilepsie, anevrisme sau care au suferit de boli cerebrovasculare ar trebui sa fie in control permanent la medicul neurolog, vizitandu-l cel putin o data pe an pentru a le monitoriza starea.

Pe Acelasi Subiect

Descopera

Vrei ca partenera sa te iubeasca mai mult?

Sunteti intr-o relatie si cautati sa duceti lucrurile la nivelul urmator. Pentru asta, va...

Este relatia ta una nesanatoasa

A fi intr-o relatie nu este intotdeauna usor, dar ar trebui sa fie o...

Vrei o relatie mai buna cu sotia?

A avea o relatie sanatoasa este mai usor decat crezi. Casatoria este despre compromis....

Cum sa te bucuri de o viata intima mai...

Cum sa faci sex mai bun, mai des? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare,...

Vrei o relatie mai frumoasa? Tine cont de aceste...

Relatiile romantice sunt unele dintre cele mai provocatoare relatii ale noastre. De ce? Partial...

Decor scandinav intr-o casa frumoasa din Olanda

Aceasta resedinta frumoasa are un decor scandinav atent , unde predomina albului iese in...

Categorii Populare