Alimentele verzi sunt de obicei compuse din fructe si legume. Acestea sunt sursa multor proprietati cu beneficii pentru sanatate.
Expertii in sanatate recomanda pe scara larga consumul acestuia pentru a mentine nu numai sanatatea si evitarea diferitelor boli, ci si pentru a mentine o greutate si o inaltime bune.
Aceste alimente isi datoreaza culoarea prezentei clorofilei. Acest lucru indica faptul ca furnizeaza foarte putine calorii si au o valoare nutritiva mare datorita bogatiei lor in vitaminele A, C, complexul B, E si K.
De asemenea, au minerale precum calciu, fier, magneziu si potasiu, precum si o sursa abundenta de fibre.
Beneficiile consumului de alimente verzi
- Ele ajuta la mentinerea unui control mai bun al greutatii.
- Acestea reduc riscul de accident vascular cerebral, boli de inima si hipertensiune arteriala, pe langa faptul ca previn dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer.
- Acestea reduc riscul de a dezvolta diabet de tip 2.
- Au antioxidanti puternici care previn daunele cauzate de radicalii liberi care provoaca imbatranirea celulara.
- Aceste alimente cresc nivelul de energie.
- Ele te fac sa te simti intr-o dispozitie buna, deoarece iti influenteaza sanatatea fizica, mentala si emotionala.
Tipuri de alimente verzi
Fructe
Printre acestea gasim kiwi, mere verzi, struguri, pepene chinezesc, pere si lamaie. Toate aceste fructe sunt usor de inclus in salate sau ca gustare. Si, desigur, in sucuri hranitoare.
Legume
Alimentele verzi sunt foarte bogate in clorofila, magneziu, vitamina K, luteina si acid folic, asa ca sunt perfecte pentru a-ti mentine creierul in stare buna si pentru a-ti imbunatati digestia.
Putem gasi broccoli, dovlecei sau dovlecei, ardei verzi, avocado, sparanghel, conopida, varza de Bruxelles, varza chinezeasca, fasole verde, varza verde, chayote, castraveti, ardei serrano si jalapeno si mazare.
Fara indoiala, este una dintre cele mai abundente grupe, iar marele avantaj este ca poate merge in multe dintre mesele noastre: de la salate, tocanite, creme, bulion si, de asemenea, gatite ca garnitura.
Salatele verzi sunt o optiune excelenta de a avea grija de tine, mai ales daca vrei sa slabesti.
Frunze verzi
Exista o mare varietate de frunze verzi de care putem profita: smog, telina, nasturel, varza, spanac, rucola, purslane, varza si diferitele quelite. Chiar si frunzele de ridiche sunt comestibile si pot fi folosite pentru consum.
Acestea sunt cele mai usor de profitat in dieta, intrucat stau la baza salatelor, pe langa faptul ca sunt preparate in creme, ciorbe, sandviciuri si pot face parte si din smoothie-uri sau bauturi precum sucul verde.
Ceaiul verde: unul dintre cele mai puternice alimente verzi
Ceaiul verde: este un antioxidant puternic care previne diverse boli si imbatranirea prematura. Imbunatateste performanta fizica, functia creierului si promoveaza arderea grasimilor.
Aceasta provine din planta Camellia Sinensis care, preparata sub forma de bautura calda, activeaza proprietati foarte valoroase pentru sanatate.
Dar nu este doar o bautura: acest ceai a devenit unul dintre preferatele pentru a face diferite retete care variaza de la deserturi, paine si multe altele.