Afla mai multe despre alergia la lapte a copiilor!

Foarte multi copii au alergie la lapte, iar noi te ajutam sa afli de ce!

 

Ce este alergia la lapte?

Alergia la lapte poate aparea atat in cazul copiilor hraniti cu lapte matern si apoi intarcati, cat si la cei hraniti exclusiv cu lapte artificial. De fapt, intoleranta la lapte este mai frecventa in cazul copiilor care au consumat doar lapte artificial, alergia manifestandu-se chiar din prima luna de viata.

 

Alergia poate fi mostenita

Daca unul dintre parinti sufera de o alergie, si bebelusul are un risc mai mare de a mosteni aceasta alergie. Alergia la lapte presupune de fapt respingerea proteinelor din lapte de vaca, care este baza pentru laptele praf obisnuit.

 

Simptome

Copiii care sunt alergici la lapte au simptome precum diaree, voma, reactii cutanate, eczeme, urticarie sau probleme respiratorii. Trebuie sa stii ca aceasta alergie nu este definitiva, cei mai multi copii “vindecandu-se” de la sine in jurul varstei de 4 ani.

 

Diagnostic

Atunci cand observi simptomele de mai sus, trebuie sa mergi cu bebelusul la un control pediatric pentru a i se pune un diagnostic corect. Laptele artificial pe baza de lapte natural poate fi inlocuit cu lapte hipoalergic sau pe baza de soia, care nu ii va mai face probleme copilului.

 

Reintroducerea laptelui in alimentatie

Dupa diagnosticarea alergiei, medicul iti poate recomanda reintroducerea laptelui obisnuit in alimentatie, pentru a observa daca alergia a disparut sau nu. Se incepe cu cantitati foarte mici, iar daca simptomele alergiei nu apar, cantitatea de lapte natural poate creste treptat. In cazul bebelusilor care au fost hraniti de la san, au trecut la lapte artificial si au dezvoltat o alergie, va trebui sa elimini din alimentatia bebelusului alimentele pe baza de lapte (iaurturi, branza, etc.).