Ferma de scoici Dalboka

Unul din locurile dragi noua din Bulgaria este ferma de scoici Dalboka, este pozitionata in unul din cele mai curate locuri din tara din punct de vedere ecologic, in golful Kaliakra. Aici se produc si se servesc cele mai bune scoici din Marea Neagra.

Din Balcic ajungem foarte usor cu barca, drumul dureaza aproximativ 2 ore si se poate naviga destul de aproape de IMG_1869malul stancos. Daca pleci din Mangalia cu barca nu te poti opri direct la Dalboka, trebuie sa ocolesti prin Balcic pentru a face intrarea in tara.
Cu masina se ajunge destul de usor din Vama Veche, urmaresti drumul spre Durankulak/Varna, iar dupa aproximativ
40 km de la granite vei intalni un indicator cu Capul Kaliakra, aici faci stanga, in scurt timp va aparea un alt indicator cu Capul Kaliakra, faci tot stanga, iar dupa 2 km vei intalni un panou publicitar cu Dalboka, aici faci dreapta pe un drum care te duce spre malul marii.

Toata lumea spune ca restaurantul are o priveliste fantastica dar sa vezi cum se vede de pe mare…Sunt doua terase pe plaja, la baza stancilor pline de verdeata salbatica si un colt de plaja pustie. Se poate ancora la 20 de metri de mal si daca nu ai dinghy nu e nici o problema, poti suna la restaurant si unul dintre pescari va veni sa te ia cu o barcuta cu motor.

Terasa din stanga
Terasa din stanga

O data ajuns pe mal vei intalni doua terase, cea din dreapta este vestita ferma de scoici Dalboka dar si cea din stanga este la fel de buna. Cea din dreapta este mai boema, e mai mare si are niste sezlonguri din lemn de pe care poti admira privelistea in timp ce astepti mancarea, in stanga terasa este un pic mai mica si mai rustica.
La ambele restaurante gasesti meniu in romana si te poti intelege si cu chelnarii in romana.

Alegerea mancarii este foarte grea, totul suna bine si arata si mai bine, salate cu midii, midii pane, la tigaie, la cuptor, cu orez, cu paste, cu sos de vin, cu varza, sarmalute in foi de vita cu midii, chiftelute cu midii si tot asa. Apoi peste,  hamsii, stavrid, calcan, guvizi, chefal, păstrăv, scrumbie, somn, șalău, crap, tot ce va trece prin cap .

Terasa din dreapta
Terasa din dreapta

Eu va recomand salata Sirena care este un fel de salata de beuf cu midii, este preferata mea, o comand de fiecare data , midile cu orez sau cele in sos de vin si calcanul. Meniul complet il puteti gasi aici http://www.dalboka.bg/Dalboka/RO/restaurant.html

Mancarea vine destul de repede si se poate plati cu cardul sau in lei, leva sau euro. Daca vreti sa mergeti in weekend este bine sa faceti o rezervare inainte pentru ca poate fi destul de aglomerat.
Daca vreti sa ajungeti cu barca la Dalboka, ma puteti contacta pentru informatii suplimentare sau rezervari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s