7 celebritati care au iubit navigatia

Bob Seger

Dupa ce a scris cateva dintre piesele clasice de rock, cum ar fi „Night Moves”si „Like a Bob Segerrock”, la sfarsitul anilor 90 legenda rock  Bob Seger a descoperit navigatia cu vele. Apoi a descoperit cursele de veliere si chiar a castigat de cateva ori faimoasa cursa Mackinac la bordul velierului sau Santa Cruz 52. El a declarat pentru Chicago Tribune: „Imi place ca nu este zgomot. Chiar imi place. Este atata liniste fara motoare.”

Stephen ColbertNews-2015-07-Celebrity-Sailor-Stephen-Colbert-150x150

Respectatul comediant si succesor al emisiunii lui David Letterman este un adevarat navigator! El a participat de mai multe ori la cursa dintre Charleston si Bermuda de 777 de mile, nu a castigat niciodata dar este o cursa grea.

Humphrey BogartNews-2015-07-Celebrity-Sailor-Humphrey-Bogart-150x150

Bogart este privit ca un adevarat simbol cultural american, Institutul  American de Film la clasat ca cel mai mare actor din istoria filmului american. Legendara sa ambarcatiune de 55 de picioare Sparkman & Stephens Santana a fost si inca este cel mai elegant si gratios yacht construit vreodata.

Albert Einstein

Nu multi stiu ca Einstein iubea navigatia.  Legenda spune ca geniul nu era un News-2015-07-Celebrity-Sailor-Einstein-150x150marinar foarte bun, se pare ca ar fi esusat de nenumarate ori si intotdeauna lovea barca la acostare dar i-a placut foarte mult aceasta experienta. Initial el a avut un velier de 17 picioare numit Tief ( lipsit de valoare in germana), iar la aniversarea de 50 de ani a primit de la prietenii sai un velier de 23 de picioare pe care la numit Tummler ( scop in germana).

Morgan FreemanNews-2015-07-Celebrity-Sailor-Morgan-Freeman-150x150

El este vocea lui Dumnezeu in toate filmele americane dar si un navigator de croaziera. Si-a descoperit pasiunea in Stowe Vermont la bordul unui velier de 18 picioare si a declarat ca „Am devenit dependent pe viata”.  De atunci Freeman a navigat mii de mile pe ocean, majoritatea la bordul velierului sau Shannon 43 dar cel mai mult ii place sa se plimbe printre insulele Caraibe.

Ted TurnerNews-2015-07-Celebrity-Sailor-Ted-Turner-150x150

Miliardarul, mogulul media Ted Turner, un adevarat personaj american si creatorul CNN-ului si-a facut intotdeauna timp pentru navigatie. Nu multa lume stie ca a facut performanta pe barcile mici, chiar a participat la olimpiada in anii 60.

John F. KennedyNews-2015-07-Celebrity-Sailor-JFK-150x150

Al 35-lea presedinte american a navigat pe tot parcursul vietii si si-a iubit ambarcatiunea de 62 de picioare Sparkman & Stephens Manitou. Si-a descoperit aceasta pasiune inca din copilarie iar in adolescenta a castigat mai multe curse pe veliere mici.

 

Sursa http://www.asa.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s