Istoria curselor de veliere

Yachtingul este unul dintre cele mai populare sporturi din lume, acesta poate fi practiat indiferent de varsta, chiar si de persoanele cu handicap.

Competitia de veliere se numeste regata si consta in mai multe curse individuale, iar velierul care genereaza cel mai bun timp castiga. Yachting-ul modern isi are cel mai probabil originea in Olanda din secolul al 17-lea.

Yacht-ul America
Yacht-ul America

Sportul a fost adus in Anglia de catre Regele Carol al II-lea in mijlocul anilor 1600 dupa exilul sau in Olanda. Cursele internationale de yachting au inceput in 1851 cand un sindicat de membrii ai New York Yacht Club au construit un yacht de 101 de picioare numit America cu care au navigat pana in Anglia unde au castigat un trofeu numit „Hundred Guiness Cup” . Astazi acest trofeu se numeste „Cupa Americii” si este cel mai vechi tofeu din sport.

Yachtingul si-a facut debutul la jocurile olimpice in anul 1900, urmatoarea aparitie fiind 8 ani mai tarziu si de atunci se regaseste la toate editiile, fiind unul dintre cele mai vechi sporturi din programul olimpic.

dezeen_Paralympic-design-adaptive-sailing-equipment_11La jocurile paralimpice yachtingul a aparut prima data in anul 1996 ca un sport demonstrativ dar 4 ani mai tarziu a devenit un sport paralimpic oficial, fiind unul din putinele sporturi in care concureaza sportivi cu orice dizabilitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s